Pasta Factory – italialaista aidoimmillaan

 

Pasta Factory on elokuun lopulla Fuengirolaan avattu uudenlainen ravintolakonsepti. Kyse on bistro -tyyppisestä paikasta, johon on helppo tulla. Ruokailun voi hoitaa paikan päällä rennosti tai aterian voi napata mukaan kotiin tai työpaikalle syötäväksi.

-Ajattelin tehdä sellaisen ravintolan, missä tykkäisin itse käydä. Tänne voi tulla shortseissa tai puku päällä, eli juuri sellaisena kun kulloisenakin hetkenä olet.

Kaikki pastat ovat ravintoloitsijan omasta tehtaasta Tiskillä on kivasti näytillä eri pastalaadut

Tämän italialaisemmaksi ruoka ei voi muuttua. Lembon opit ovat kotoa tulleita ja ruoka on juuri sitä mitä tarjotaan italialaisissa kodeissa ja trattorioissa. Ruoka on simppeliä ja maukasta. Raaka-aineet ovat tarkkaan mietittyjä ja esimerkiksi pastan kypsyys on aina täydellisen oikea.

Testiryhmämme aloitti aterionnin täytetyllä foccacialla. Itse paistetun leivän täytteenä oli savustettua kinkkua, provolonejuustoa ja yrttejä. Leivät olivat käyneet kuumassa grillissä, joten pinta oli mukavan rapsakka ja juusto sulanut herkullisesti.

Itse leivottu foccacia herkullisin täyttein
Häränhäntä kuuluu italiassa syödä pastan kanssa Toimiva yhdistelmä

Seuraavaksi alkoi varsinainen pastojen ilotulitus. Pääsimme maistamaan neljää erilaista pastaa, gnoccheja juustokastikkeella, juustotäytteisiä ravioleja tomaatti-basilikakastikkeessa, tagliatellea häränhäntäkastikkeen kera ja pestolla kuorrutettua kasvislasagnea.

-Kypsytin häränhäntää tomaattikastikkeessa yli kymmenen tuntia. Italialainen versio häränhännästä poikkeaa aika paljon espanjalaisesta ja se syödään yleensä juuri pastan kanssa.

 

Jokainen neljästä pastasta sai neljän hengen testiryhmältä kiittäviä kommentteja.

-Itse yllätyin eniten kasvislasagnen herkullisuudesta. Se oli todella maukas ja täyteläinen. Myös Ribera del Dueron punaviini oli loistava ja sopi pastojen kanssa täydellisesti, kiitteli Pekko Simonsuuri.

Pääruoka vaihtelee päivittäin Pastat ovat ja pysyvät

Kuten Italiassa on tapana, pastat ovat alkuruokaa, eli pääruoka oli vasta tuloillaan. Saimme kauniin annoksen, jossa oli paahdettuja yrttimaustettuja vihanneksia ja perunoita, pancetta siivuja ja pitkään kypsennettyä porsaan kylkeä. Hienoja ja italialaiseen tapaan selkeitä makuja.

Aterian kruunasi paras tiramisu, mitä kukaan ryhmäläisistä on koskaan maistanut. Jo pelkästään tiramisun takia Pasta Factory Bistroon kannattaa piipahtaa.

Yhtä hyvää tiramisua pitää lähteä etsimään Italiasta eikä välttämättä sieltäkään löydy

-Ruokailusta tuli sellainen fiilis, että pääsimme maistamaan aitoa italialaista kotiruokaa. Kaikesta maistoi, että ruoka on itse tehtyä alusta saakka. Turhat kruusailut oli jätetty pois, ruoka oli pelkistetyn hyvää, Simonsuuri summaa kokemusta.

Pysyvää ja vaihtuvaa

Pasta Factoryssä tietyt pastat ovat listalla aina. Asiakas voi valita millaisen pastan hän haluaa ja siihen valitsemansa kastikkeen laajasta valikoimasta.

-Meillä on myös joka päivä päivän annos. Se voi olla joskus lihaa, joskus kalaa ja usein se voi olla kasvisruokaa. Päätökset syntyvät, kun kierrän kaupoissa ja markkinoilla etsimässä raaka-aineita.

Gnoccheja raviolia spagettia fettucinea tagliatellea penneä Pastaa joka muodossa ja monella eri kastikkeella

Pasta Factory Bistrossa on mukava tarjous neljän hengen seurueelle. Jokainen maksaa kymmenen euroa ja erilaisia pastoja tuodaan pöytään niin paljon, kuin seurue jaksaa syödä. Myös yksi ruokajuoma kuuluu kympin hintaan.

-Pastaa saa syödä niin paljon kuin jaksaa. Tuomme aina uuden erilaisen pastan jaettavaksi, kun edellinen lautanen on syöty tyhjäksi, Lembo kertoo.

Ravintoloitsija Marco Lembo puhuu sujuvaa suomea Hänellä on pitkä historia Suomessa monenlaisissa yhteyksissä

Ravintoloitsija Marco Lembo on mielenkiintoinen hahmo. Italialainen mies, joka puhuu sujuvaa suomea. Hänen tarinansa on kerrassaan uskomaton. Yhtenä anekdoottina mainittakoon, että hän perusti aikanaan Suomeen pastatehtaan, jonka pääasialliset markkinat ovat Italiassa. Lembo kehitti gluteenittoman pastan, joka soveltuu mainiosti isompiin valmistuseriin ja maistuu hyvältä. Tehtaita on nyt useampi, yksi Kauhavalla ja kolme Italiassa.

Pasta Factory Bistro löytyy Fuengirolan ”bussikadulta” (Avenida Ramon y Cajal 38). Se sijaitsee Los Bolichesin ja keskustan välimaastossa.

Testiryhmän jäsenistä Arinna Simonsuuri-Malmio ihastui Pasta Factoryn välittömään tunnelmaan ja konstailematomaan ruokaan, Pekko Simonsuuri ylisti myös tarjolla olevaa punaviiniä..

Antti Pekkarinen

 

Lisää ravintolaesittelyitä täältä: https://fuengirola.fi/category/ravintolat/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...