Blogi

Paseo Maritimo

Fuengirolan rantakatu, Paseo Maritimo on esimerkki siitä, miten liikenne sujuu yhteispelillä todella haastavissa tilanteissa. Kun on tarpeeksi vaarallista niin tarkkana pitää olla koko ajan.

Jokainen Paseolla liikennöivä tuntuu tietävän missä pitää joustaa. Haasteellisinta on parkkiruuduista poistuminen ja niihin siirtyminen vilkkaan liikenteen keskellä. Suomalaisella autokuskin mentaliteetilla ei tulisi mitään, kun jalankulkijoille pitää antaa suojateillä tilaa ja aikaa.

Rinnakkain pysäköinti on myös aivan erinomainen tapa, sillä säästetään bensaa ja aikaa. Pienet asiat hoituvat näin näppärästi, eikä ”motissa” oleva hermostu lyhyestä odottamisesta, kaikki kun joutuvat samaan tilanteeseen ajallaan.

Toinen hyvä asia on pysäköinnin mahdollisuus kummalle puolelle katua tahansa ajosuunnasta huolimatta, jos vain parkkiruutu löytyy. Nämä tavat ovat varmasti tulleet käytännön sanelemina. Aika hyvää järjen käyttöä. Suomessa näistä käytännöistä ei varmasti tulisi mitään muuta kuin kiroilua.

Iltaisin ja öisin tämä rantakatu elää paljon vauhdikkaammin, etenkin taksien hyödyntäessä liikkumatilaa. Tusinan verran vuosia on tullut Paseon liikennettä seurattua joka päivä. Kertaakaan en ole havainnut kolarin poikastakaan. Varmasti niitäkin on sattunut sekä kiroilua ja keskarin näyttämistä, se on selvää. Kokonaisuus on kuitenkin mahdollisimman toimivaa, vaikka joukossa seilaa kaikenlaisia ”sukankuluttajia” monesta maasta ja maanosasta.

Vesa Uusi-Kilponen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa