Uutiset

Paratiisin ovet avautuvat viimein

Fran Perea ja Riitta Havukainen selvittelevät suomaisten kuolemia uudessa sarjassa. (Kuva: Jasmi Matikainen)

Pitkään odotettu suomalais-espanjalainen TV-sarja Paratiisi saapuu Yle Areenaan vihdoin helmikuussa.

 

Viime talvena muun muassa Fuengirolan ja Málagan ympäristössä kuvattu Paratiisi on Ylen ja espanjalaisen Mediapron yhteistuotanto. Kyseessä on kahdeksanosainen minisarja. Rikosdraamasarjan tapahtumat liikkuvat Oulun ja Fuengirolan välillä.

Alun perin sarjan julkaisua suunniteltiin vuoden 2019 lopulle, mutta hieman aikataulut ovat venyneet. Nyt Yle Areenasta löytyy kuitenkin tieto, että sarja julkaistaan yleisölle perjantaina, 7. helmikuuta. Kaikki sarjan kahdeksan jaksoa tulevat katsottavaksi saman tien, heti puolenyön jälkeen.

Paratiisin päärooleissa nähdään kaikille suomalaisille tuttu Riitta Havukainen ja lähes kaikille suomalaisille tuttu Fran Perea.

Havukainen on ehtinyt tehdä pitkän uran niin valkokankaalla, televisiossa kuin teatterissakin. Kreisi-huumorin ystävät muistavat hänet varmasti muun muassa Fakta homma -sarjan Hansuna.

Fran Perea puolestaan ui suomalaisten sydämiin Serranon perheen Marcosin roolissa. Sittemmin mies on kokeillut siipiään myös muusikkona.

Paratiisin tarina lähtee liikkeelle harmaasta tyypillisestä syysaamusta Oulussa. Havukaisen esittämä Hilkka on poliisietsivä, joka hoitaa dementiasta kärsivää miestään. Hilkka tapaa ystävänsä, joka pyytää tältä palvelusta; hänen perheensä on matkannut Fuengirolaan ja heihin ei ole muutamaan päivään saatu yhteyttä. Ystävä ehdottaa, että Hilkka lähtisi etsimään perhettä Fuengirolasta ja pyytäisi heitä ottamaan yhteyttä.

Tarinaa varten haastateltiin useita alueella asuvia ihmisiä ja käytiin myös Fuengirolan poliisiasemalla. Jokainen haastateltava kertoi arjestaan omasta näkökulmastaan.

– Kävimme Fuengirolan poliisiasemalla ja kysyimme, onko ongelmia suomalaisten kanssa. ”Kyllä on, sitä ja tätä ja tuota.” Sen jälkeen haastattelimme suomalaista naista suomalaisyhteisöstä ja hän puolestaan kertoi, että ongelmia ei ole. Tämä on paratiisi. Tästä saimme rikossarjallemme nimen ja uskon, että meillä on todellakin tarina kerrottavana. Kuvailee Mediapron tuottaja Ran Tellem.

Janne Leipijärvi

Mitä pidit jutusta?
+1
30
+1
5
+1
0
+1
1
+1
0
+1
2

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa