Viihde

Päivi Mäkinen tarjoilee ranskalaista draamaa ja brittiläistä komediaa

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Päivi Mäkinen on saanut Piaf-levytyksestään myös kultalevyn.(Kuva: Kristian Kaarna)

Näyttelijä-laulaja-viihdyttäjä Päivi Mäkinen on viime vuosina ottanut sydämen asiakseen Fuengirolan suomalaisten viihdyttämisen. Hänen ohjelmistossaan paneudutaan muun muassa Edith Piafin elämään ja tuotantoon, sekä TV-viihteen kuoppiin ja koukkuihin. Mäkinen muistetaan myös kiitetyn itsenäisyyspäivänjuhlan Tuntemattoman ohjaajana.

Päivi Mäkisen historia Edith Piafin musiikin ja tarinan kanssa sai alkunsa jo viime vuosituhannen puolella. Esitys on muuttanut muotoaan vuosien ja vuosikymmenten varrella. Mäkinen laskee nousseensa lavalle Edith Piafin parissa tuhansia kertoja.

Nykyisen esityksen nimi on Edith Piaf – laulut ja elämä. Taiteilijan oman kuvauksen mukaan kyseessä on ”konsertin, antologian ja talk show’n sekamelska”. Tämän ”sekamelskan” tarkempaan sisältöön pääsee seuraavan kerran tutustumaan ravintola Kukossa sunnuntaina 20.12. klo 15.

Brittihuumoria aidoimmillaan

Päivi Mäkinen esittää keväällä myös kahta eri monologinäytelmää. Molemmat ovat aitoa brittihuumoria suoraan Englannista, tamperelaisen Jussi Tuomisen suomentamina.

Saippuasta sairas on kertomus saippuasarjatähdestä, jonka käsitys omasta henkilöllisyydestä ajautuu todellisuuden rajamaille.

– Siinä on kysymys muun muassa TV-viihteestä, julkisuudesta, julkisuusharhasta ja riippuvuuksista, Mäkinen luettelee. Saippuasta sairas nähdään Centro Finlandiassa, Rooster’sissa joka torstai klo 12.

Toinen viikoittainen päivänäytös on nimeltään Kilot irti elämästä. Esitystä voisi kutsua pienoiskomediaksi paino- ja parisuhdeongelmista. Päivi Mäkinen kuitenkin toteaa, että pohjimmiltaan kyse on itsensä hyväksymisestä. Kilot irti elämästä nähdään niin ikään Rooster’sissa, joka keskiviikko klo 13. Seuraava esitys on 23.12. Joulun väliviikolla pidetään taukoa, mutta tammikuussa esitykset jälleen jatkuvat.

Janne Leipijärvi

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa