Ajanviete

Pähkinöiden vastaukset 3/2021

Oikeat vastaukset tämän viikon pähkinöihin.

1. 18 vuotta ja 10 kuukautta

Teknologiasivusto addictivetips.com laski, että maailman rikkaimman miehen Elon Muskin minuuttiansio on 775.418 euroa. Nopeiten sen summan rahaa tienaa Luxemburgissa 12 vuodessa ja 8 kuukaudessa ja hitaimmin Romaniassa, jossa siihen menee 88 vuotta ja 9 kuukautta. Espanjalaiset tarvitsevat aikaa 28 vuotta ja 3 kuukautta.

2. USA:n varapresidentti Kamala Harris

Talo sijaitsee Yhdysvaltain laivaston observatorion alueella, noin neljän kilometrin päässä Valkoisesta talosta. Kartanomallinen talo valmistui 1893 ja se luovutettiin varapresidentin käyttöön 1974.Virka-asunto on ”väliaikainen”, koska pysyvästä asunnosta ei ole tehty sitovaa päätöstä.

3. 1980-luvulla

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustaja määrä laski viime vuonna noin neljännekseen verrattuna edellisvuoteen, jolloin matkustajia oli vajaat 20 miljoonaa. Positiivisesti ajateltuna lentoaseman laajennustyöt eivät ole häirinneet matkustajia.

4. Irwin Goodman eli Antti Hammarberg

Irwin oli ollut kuolemaansa edeltäneenä päivänä esiintymässä entisessä Neuvostoliitossa, Viipurissa, kun hän tunsi piston rinnassaan. Juopottelusta tunnettu kansantaiteilija ei ollut ottanut keikkamatkalla pisaraakaan. Irwin lähti ystävineen ajamaan nopeasti Suomea kohti, mutta he jumiutuivat rajalle. Irwin kuoli autoon pian sen jälkeen, kun kolmikko oli ylittänyt rajan.

5. 13 prosenttia

Viime vuonna Alko möi juomia 92,7 miljoonaa litraa kun se edellisvuonna oli 82,1 miljoonaa litraa. Siitä huolimatta alkoholin kokonaiskulutus laski, koska anniskelumyynti ja matkustajatuonti romahti koronarajoitusten takia.

6. Kaksi päivää

Suomen rokotetutkimuskeskuksen johtajan Mika Rämeen mukaan rokote saatiin valmiiksi ennätysajassa 13.1.2020. Loppuaika meni sen tehokkuuden ja turvallisuuden testaamiseen. Modernan rokote sai myyntiluvan EU:ssa 7.1.2021.

7. Frans J. Palmu

Matti Kassilan ohjaamien elokuvien perusteella Palmu asuu Helsingissä Rauhankatu 11:sta. Kolme Palmu-elokuvaa saa jatkoa muutaman vuoden sisään, kun Renny Harlinin ohjaama elokuva saa ensi-illan. Mielenkiintoista nähdä, kuka esittää legendaarista komisariota?

8. Noin 3.500 metriin (3.482)

Mulhacén on myös Manner-Espanjan korkein huippu. Sierra Nevadasta saa hyvän kuvan, kun ajaa autolla Almeriasta Granadaan. Sen laskettelurinteet ovat keskieurooppalaista tasoa, mutta hissiliput ovat halvempia ja rinteissä on vähemmän hiihtäjiä.

9. Suomessa

Suomi sai poikkeuksellisesti järjestettäväksi kaksi MM-osakilpailua, kun Ruotsi ei pystynyt järjestämään perinteistä lumirallia. Tilanne on harvinainen. Suomen lumiralli ajetaan muutaman viikon päästä Lapissa ja loppukesästä on luvassa perinteinen Jyskälän soraralli.

10. El Coche Fantástico

Auton nimen suomentaminen vaatii espanjalaisen luonteenpiirteen tunnistamista. Fantastinen auto olisi helpoin, mutta fantástico tarkoittaa myös mielikuvitteellista, joka taas suomalaisen korvaan kuulostaa tylsältä. Ehkä voimme kääntää sen Tarunhohtoiseksi autoksi.

Mitä pidit jutusta?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0

Kolumnit

Kimmo Sahlman

Solidaarisuutta

  Äärioikeistolainen Vox-puolue on sotajalalla siirtolaisia vastaan. Olen nähnyt myös siirtolaisuuden...

Viikon kysymys

Mitä grillaat mieluiten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa