Yritysuutiset

Oppia etänä

Filip Bovin on parin viime vuoden aikana tullut pikkuhiljaa tutuksi kasvoksi Aurinkorannikolla. Mies on ollut aktiivisesti mukana Suomelan toiminnassa, lisäksi hän on puuhannut katulätkää ja muuta liikunnallista aktiviteettia.

 

Bovin on oikealta ammatiltaan opettaja. Hän on vuosien saatossa luonut etäopetusmetodeja, joissa hän käyttää hyödykseen jatkuvasti kehittyviä digitaalisia alustoja.

-Opetustilanne netissä on parhaimmillaan hyvin intensiivinen ja vuorovaikutuksellinen. Nykyisellä tekniikalla voidaan tehdä paljon muutakin, kuin ottaa pelkkä videopuhelu. Lapset ja nuoret ovat tottuneita digilaitteisiin joten netin välityksellä olevassa live-opetuksessa heitä on helpompi motivoida ja heidän keskittymistä on helpompi ohjata. Uskon että tämän vuosisadan tärkeimpiä työkaluja tulevat olemaan kriittinen ajattelu, yhteistyö-, tiedonhaku- sekä itseopiskelutaidot. Uskon että näiden aikaansaaminen vaatii mukavassa ilmapiirissä työskentelyä, jossa oppilas oppii joustamaan ja oppimaan uutta tilanteen mukaan, Bovin pohdiskelee.

Bovinilla on pitkään ollut mielessä opettajaverkoston kokoaminen. Nyt päälle tullut koronakriisi vauhditti miehen ajatuksia ja ryhmän ensimmäinen vaihe on kasassa. Bovinin ylläpitämiltä tutors.fi -sivuilta voi käydä katsomassa ketä kaikkia opettajia joukkoon on liittynyt.

-Mukana on tuttujakin kasvoja, esimerkiksi kulttuuriluennoistaan tuttu Liisa Väisänen kuuluu tiimiin. Meillä on aivan huippu tiimi kasassa.

Liisa Väisänen vie virtuaalisesti ihmisiä kulttuurimatkoille.

-Olemme juuri avaamassa LMS-verkko-oppimisympäristöä, jonka avulla tulemme tarjoamaan Liisan ja muiden halukkaiden opettajien kursseja sekä luentoja, livenä ja nauhoituksina. Lisäksi olemme suunnittelemassa virtuaalimatkoja ja -museovierailuja.

-Rekrytoin koko ajan lisää väkeä, erityisesti matemaattisten aineiden opettajille on tällä hetkellä tarvetta. Nyt karanteeniaikaan etäopetus on erityisen ajankohtaista, se voi antaa vanhemmille pienen hengähdystauon. Moni vanhempi on varmasti uupumuksen rajoilla, kun koulua käydään tällä hetkellä kotoa käsin.

Bovin näkee etäopetuksella ison merkityksen myös normaaleina aikoina. Esimerkiksi oppimisongelmaisille etäopetuksen tuoma tuki saattaa olla korvaamaton apu.

-Itselläni on ollut etäopetuksessa esimerkiksi yksi oppilas, jolla oli suuria vaikeuksia pysyä mukana matematiikan opetuksessa. Saimme etäopetuksen avulla oppilaan motivoitumaan opiskeluun aivan uudella tavalla ja hänestä tuli lopulta hyvin matemaattisissa aineissa pärjäävä oppilas.

-Vanhempienkin kannattaisi ajatella erilaisia vaihtoehtoja positiiviselta kannalta. Ei ole mikään nöyryytys ottaa lisäoppia etäopetuksena. Vaikka kympin oppilaatkin lukiovaiheessa voivat hyvin syventää opintojaan tällä menetelmällä.

Urheilua ja elämyksiä

Bovin on opetushommien lisäksi aloittanut aktiivisen toiminnan Aurinkorannikon suomalaisyhteisössä. Suomelan toiminnanjohtajana hän on organisoinut lukuisia uusia toimintamalleja. Urheiluun liittyvät asiat ovat olleet tärkeitä, Bovin on järjestellyt esimerkiksi harrastefutista, sählyä ja katulätkäsessioita.

-Hyvin alkanut toiminta urheilun osalta keskeytyi koronaviruksen vuoksi, mutta viimeistään syksyllä niitä jatketaan. Organisoimme yhdessä Jari Nymanin ja Seppo Pennasen kanssa katulätkän ja rullakiekon ympärille hyväntekeväisyyskeräyksen. Haastekeräys tuotti kiitettävät 8.000 euroa. Raha käytetään varusteisiin.

-Esimerkiksi katulätkä on sellainen laji, että sillä on valtavasti potentiaalia myös espanjalaisten keskuudessa. Olemme käyneet paikallisissa kouluissa esittelemässä lajia ja vastaanotto on ollut erittäin hyvä. Urheilullisten päämäärien lisäksi tällaisen lajin piirissä voidaan nähdä positiivista kulttuurien kohtaamista ja vuorovaikutusta.

Iso osa yhdistys- ja urheilutoiminnasta pyöritetään Aurinkorannikolla vapaaehtoistyönä. Bovin näkee sen tärkeänä, mutta toivoo, että toiminnoille saataisiin myös palkattuja vetäjiä.

-Uskon, että erilaisilla yhteistyökuvioilla on mahdollista saada kasaan rahaa vapaa-ajanohjaajien palkkaamiseen. Tällöin toiminta olisi pitkäjänteistä ja hyvin organisoitua. Eri toimintoihin kaivataan lisää ihmisiä, eikä kaikilla ole varaa toimia vapaaehtoisesti, vaikka haluaisivat. Haluaisin mahdollistaa hyville tyypeille myös hyvät edut ja nuorille mahdollisuuden erilaiseen työkokeiluun rannikolla.

Bovinin suunnitelmissa on tuoda kurssi- ja matkailupalveluita ihmisten älylaitteisiin paljon. Vauhtiin on jo päästy, lisää tulee kovaa vauhtia.

Kurssialusta (kurssit.tutors.fi) on valmis. Sieltä löytyy jo nyt seuraavia kursseja:

• Medialukutaito osa 1
• Virtuaalinen matka – Vatikaanin Sikstiiniläiskappeli
• Lääketieteen historia kurssi (1-osainen)
• Virtuaalinen matka – Uffizin galleria Firenzessä
• Kursseja/matkoja tulee ilmestymään jatkossa siis säännöllisesti 1-2kpl/viikko

TUTORS – Pocket Travel

• Demo-versio Malagasta on jo tehty, julkaistaan lähiaikoina
• Liisa Väisänen tuottaa tällä hetkellä sisältöä Malagaan ja Fuengirolaan
• Fuengirolaan tulee noin 20 kohdetta ja Malagaan noin 70 kohdetta
• Taskuopas kulkee helposti mukana omassa älylaitteessa (iOS ja Android)
• Kohteista on laadukkaat kuvat, opastus äänenä ja tekstinä sekä tietysti kartta
• APPissa on GPS-tunnistin joka auttaa löytämään reitit ja kohteet
• 3D-mallinnus takaa hankalissakin paikoissa, että tiedät mistä opas ker-too
• Aurinkorannikolla aloitamme suomenkielisillä opastuksilla, mutta tarjon-taan kuuluu myös muun kieliset kuten englanti ja espanja. Kielivalikoima laa-jenee kuin myös kohteiden valinta, joita tällä hetkellä ovat esimerkiksi Sevilla, Rooma ja Barcelona.
• Yhteistyötä tullaan tekemään eri matkaoppaiden kanssa saadakseen erilaisia matkoja jokaiselle sopivaan makuun. Myös yritysten kanssa tullaan tekemään yhteistyötä sillä appin avulla pystymme näyttämään yrityksen sijain-nin kartalla, näyttämään ajankohtaisia tarjouksia, ohjamaan yrityksen palveluihin ja sivuille sekä jopa lähettämään push up-ilmoitusviestejä kun yrityksen palvelut ovat lähellä matkustajaa.
• Kehitystyö on vauhdissa ja taskuopas saapuu varmasti syksyn aikana viimeistän ellei jo aiemmin.

Lisää tietoa Bovinin toiminnasta löydät täältä: https://tutors.fi/

Antti Pekkarinen

Mitä pidit jutusta?
+1
24
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet kellojen siirtämisestä talvi- ja kesäajan välillä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa