Koronaseuranta Uutiset

Opettajien rokottaminen alkaa

Samaan aikaan kun ikäihmisten rokottaminen etenee hyvää vauhtia, alkavat myös Andalusian opettajat saada koronarokotteita.

 

Opettajien pääseminen rokotusohjelman piiriin jo nyt on seurausta Espanjan terveysministeriön tekemästä päätöksestä, jonka mukaan AstraZenecan koronarokotetta ei anneta yli 55-vuotiaille. Tämä johtuu puolestaan siitä, että rokotteen tehosta iäkkäämmillä ihmisillä ei vielä ole täyttä näyttöä.

Espanjaan kuitenkin saadaan AstraZenecan rokotteita jo nyt, joten sen sijaan että niitä seisotettaisiin varastoissa, kunnes alkuperäinen rokotusohjelma ulottuisi alle 55-vuotiaisiin, viranomaiset tekivät muutoksia rokotusohjelmaan. AstraZenecan rokotteet otetaan käyttöön sitä mukaa kun niitä saadaan ja niitä aletaan pistää muun muassa yhteiskunnallisesti tärkeissä ammateissa työskenteleville, jotka kohtaavat työssään paljon ihmisiä.

Yhtenä kriteereiden mukaisena ammattikuntana ovat opettajat, joiden rokottaminen AstraZenecan koronarokotteella aloitettiin keskiviikkona 24. helmikuuta koko Andalusian alueella. Rokotukset koskevat 18-55 -vuotiaita, ja kuten muillakin, ne ovat vapaaehtoisia. Viranomaisohjeistuksessa kuitenkin mainitaan, että rokotteesta kieltäytyvien pitää ilmoittaa asiasta ja se kirjataan heidän tietoihinsa.

Tämänhetkisen arvion mukaan Andalusian opettajat ja koulujen hallinnollinen henkilökunta saadaan rokotettua kahdessa viikossa.

Lähde: Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
36
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
4

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa