Blogi Pääkirjoitukset

Onko auringolla virus?

Koronakaranteenin aikaan Málagan alueella on ollut vähemmän aurinkoisia tunteja kuin kertaakaan samana ajankohtana aiemmin. Mittauksia on tehty vuodesta 1948 alkaen.

Aurinkoisten tuntien romahtaminen on merkittävä. 15.3.-23.4. välisenä aikana aurinko on paistanut 168,4 tuntia. Koskaan aiemmin tuona ajankohtana aurinkoisia tunteja ei ole ollut alle kahta sataa.

Myös sademäärät ovat tänä keväänä olleet poikkeuksellisen suuria. Málagan lentokentän mittauspisteessä valittuna ajanjaksona on satanut peräti 176 litraa jokaista neliömetriä kohden. Keskiarvo on noin 62 litraa, eli esteri on ahkeroinut lähes kolminkertaisesti normaaliin verrattuna.

Esitetyt luvut ovat peräisin Aemetin, eli Espanjan ilmatieteenlaitoksen tilastoista. Vertailun aiempiin vuosiin nosti esille málagalainen sanomalehti La Opinion.

Säiden säätelyllä ja koronaviruksella ei tiettävästi ole mitään tekemistä keskenään. Jos huonoista keleistä pitää jotain positiivista löytää, tämä kevät oli varmasti paras mahdollinen. Ihmiset ovat joutuneet olemaan karanteenin takia sisällä, eikä sade ole haitannut turistien lomia, koska turisteja ei ole.

Toivottavasti kelit paranevat ja toivottavasti myös turismi käynnistyy Aurinkorannikolla alkavana kesänä. EU-komissio on pohtinut erilaisia malleja, joilla liikennettä saataisiin käyntiin. Kaikki riippuu niin kohde- kuin lähtömaan tartuntatilanteesta. Päädytäänkö maiden välisiin liikkumissopimuksiin, vai eteneekö EU yhtenäisenä, se jää nähtäväksi.

Jos espanjalaisilta kysyttäisiin nyt, haluaisivatko he avata maansa ruotsalaisille turisteille, suhtautuminen saattaisi olla melko nihkeää. Tilanne saattaa parin kuukauden kulutta syystä tai toisesta olla aivan toinen.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
7
+1
0
+1
2
+1
3
+1
1
+1
0

Kolumnit

Pääkirjoitus

Herätään henkiin

  Seitsämän kuukautta sitten Espanjassa otettiin käyttöön poikkeustilalait. Poikkeustila julistettiin perjantaina...

Viikon kysymys

Mikä maa on mielestäsi hoitanut koronakriisiä parhaiten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa