Matkailu

Nyt jos koskaan kannattaa kiivetä

Ermita del Calvarion ovet avataan paaston aikaan perjantai-iltapäivisin. (Kuva: Janne Leipijärvi)

Pieni valkoinen kappeli Mijas Pueblon yläpuolella vuorenrinteellä on nököttänyt paikoillaan jo yli 300 vuotta. Parhaillaan on harvinainen tilaisuus päästä käymään kappelissa myös sisällä.

Pieni valkoinen kappeli Mijas Pueblon yläpuolella vuorenrinteellä on nököttänyt paikoillaan jo yli 300 vuotta. Parhaillaan on harvinainen tilaisuus päästä käymään kappelissa myös sisällä.

Mijas Pueblon kujat, kojut ja merinäköalat vetävät kylään melkoisen määrän turisteja ympäri vuoden. Suurin osa näistä kävijöistä kääntää jossain vaiheessa katseensa myös Mijas-vuoren rinnettä pitkin ylös, ja miettii että mikähän tuon pienen kappelin tarina on.

Kylän yläpuolella, vain kivenheiton päässä turistivilinästä, pinjamäntyjen keskellä lepää valkoinen maamerkki, ermita del Calvario. Tämän pienen kappelin historia juontaa vuoteen 1710. Sen ensimmäisiä käyttäjiä olivat karmeliittamunkit, jotka työskentelivät Mijasissa vuosina 1710-1813.

Näkymä Mijasin katolta

Yksi Mijas Pueblon viehättävimpiä puolia ovat sieltä avautuvat näkymät alas Fuengirolaan ja merelle, pitkin rannikkoa. Jos on valmis pieneen lisävaivaan, voi tuon kauneuden kokea vielä hulppeammin ermita del Calvarion luota. Kappelin edustalla on pieni näköalatasanne, josta avautuvaa maisemaa kuvailee ehkä parhaiten toteamalla, että se pitää nähdä itse. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Jos jatkaa kappelilta vielä kappaleen matkaa länteen, levittäytyy Mijas Pueblo silmien eteen uudesta vinkkelistä.

Satunnaisen matkaajan onneksi kappeli on erittäin hyvin saavutettavissa. Lähes suoraan sen alapuolelta lähtee viitoitettu vaellusreitti Ruta de la Cruz de la Misión. Tämä reitti vie lopulta pidemmällekin vaellukselle pitkin Mijas-vuoren rinteitä, mutta heti alkuosassaan polku vie suoraan ermita del Calvariolle. Tai siis niin suoraan kuin mutkitteleva vuoristopolku voi viedä.

Matka kappelille taittuu rauhallisestikin kävellen vartissa, eikä retki vaadi kovin kummoisia varusteita. Kunhan ei aivan korkkareilla tai varvastossuilla ole liikenteessä, niin perille selviää. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Aurinko maalaa läntiselle taivaalle joka ilta uniikin taulun.

Reissu on siis tarvittaessa tehty nopeastikin, mutta mikäli mahdollista, kannattaa silmien lepuutteluun varata ainakin hieman aikaa. Kokemuksesta voin vinkata, että auringonlasku tuolta vuorenrinteeltä hivelee silmiä.

Nyt myös kappeliin

Näkymät ermita del Calvarion edustalata ovat tietysti ihasteltavissa ympäri vuoden, mutta toisin on itse rakennuksen laita. Yli 300 vuotta vanhan kappelin ovet ovat normaalisti visusti lukossa. Parhaillaan käynnissä olevan katolisen paaston aikana ermita del Calvarion ovet ovat kuitenkin auki perjantai-iltapäivisin.

1700-luvun karmeliittamunkeista 2010-luvun satunnaisiin kävijöihin. Ermita del Calvario on palvellut jo yli 300 vuotta.

Joten jos paikka on vielä katsastamatta, kannattaa se tehdä nyt, ennen kuin pääsiäinen tulee ja sulkee kappelin ovet taas vuodeksi.

Janne Leipijärvi

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Hannu Korhonen

Käymälänero?

  Nykyisessä yhteiskunnan talouskurimuksessa on hyvä pohtia keinoja valtion kassan parantamiseksi....
Mika Heikkilä

Shoppailumania

Korona-aikana olen löytänyt verkkokaupat. Kivijalkakauppojen kannattajalle se aiheuttaa suurta syyllisyyttä. Olen...

Viikon kysymys

Uskaltaisitko mennä kuljettajattoman linja-auton kyytiin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa