Ravintolat

The next Whiskey Bar

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Ravintoloitsijat Ari Rinta-Pollari ja Mika Osmo pitelevät McCallanin M Decanter viskipulloa herkästi kuin lasta. Kokki Ville Ihamäki ja tarjoilija Marvin Adrianssen seuraavat vieressä.

FMOS Gastro Bistro tarjoaa viskiä ja ruokaa herkkusuille. Tarjolla on yli 30 single malt -viskiä.

– Pyrkimyksemme on olla kaupungin paras viskibaari. Bistron tyyliin tarjoamme selkeää reilua ruokaa niin, että nälkä varmasti lähtee, kuvaa ravintoloitsija Mika Osmo syksyllä auennutta FMOS Gastro Bistroa.

Viskin ystäville FMOS on pyhiinvaelluksen arvoinen paikka. Hyllyltä löytyy yli 30 single malt -viskiä ja paikan kruunujalokivenä on McCallanin M Decanter -pullo. Sellaisen hinta nettikaupasta ostettuna liikkuu vähän yli kuudessa tuhannessa eurossa.

– Näitä ei taida Espanjassa olla avattuna kuin tämä yksi. Tämä on luokiteltu maailman top 5:een alkoholijuomien joukosta, eli melko jalosta juomasta on kyse.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Now show me the way to the next whiskey bar, oh don´t ask why. Niin sanotaan laulussa eikä syytä kannata turhaan kysellä. Sisään vaan kokeilemaan. (Kuvat: Antti Pekkarinen)

Testiryhmämme ei edes kehdannut kysyä, mitä 4cl McCallanin M Dencanter -viskiä olisi maksanut, mutta kaikki muut viskit, viinit ja muut juomat ovat varsin kohtuuhintaisia.

– Viineissäkin olemme lähteneet hakemaan sellaista, mitä muualta ei helposti löydy. Hyviä viinejä on monissa ravintoloissa, me olemme etsineet juuri meidän ruokiimme sopivia viinejä. Olemme kurkistaneet vähän muuallekin kuin Espanjaan löytääksemme hinta-laatusuhteeltaan parhaat tuotteet.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Uudenlainen alkusnacks, vihreitä papuja mausteölyjyssä pyöräytettynä.

Tukevaa ruokaa

Nimensä mukaisesti gastro bistrosta saa hyvältä maistuvaa, selkeää ruokaa. Listalla on monipuolisesti vaihtoehtoja niin pihvinpurijoille, kalansyöjille kuin kasvisten ystävillekin. Joka päivä FMOS tarjoilee vaihtuvan päivän menun, jossa on alkukeitto, pääruoka ja jälkiruoka.

Testiryhmämme pääsi aloittamaan päivän keitolla, joka oli porkkana-bataattikeitto. Rakenteeltaan pehmeän samettinen soppa herätti ruokahalun juuri oikealla tavalla. Sen kanssa tarjoiltu valkosipulileipä oli todellinen yllättäjä.

– Meidän valkkarileivässä on näkyy skandinaavinen taustamme. Leipä on ihan ehtaa ruislimppua, joka on paistettu valkosipuliöljyssä.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Tukeva pihvi kunnolla pippurisella kastikkeella poistaa isommankin nälän.

Pääruokana nautimme Surf & Turf -annoksen ja sisäfilepihvin. Surf & Turf on ikiaikaisen vanha ruokalaji, joka on viime aikoina ollut lähes kadoksissa. Savupekoniin kääritty tuore tonnikalapihvi on mitä herkullisin ateria.  Sen kanssa tarjoillut paahdetut uunijuurekset olivat myös mainioita.

FMOS:n pihvi on sellainen, että isommankin miehen nälkä taittuu. Laadukasta häränfilettä, kunnolla pippurinen kastike ja savukalatäytteinen uuniperuna on ateriana paitsi runsas, myös maistuva.

Jälkkäriksi hanhenmaksaa ja omenahilloketta

Jälkkärinä saimme harvinaista herkkua. Paistettua hanhenmaksaa ja omenahilloketta. Tällaista jälkkäriä ei ihan joka ravintolan listalta löydy. Eikä löydy monesta paikasta myöskään lapinjuustoa ja lakkahilloa vaniljajäätelöllä ryyditettynä.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Paistettu hanhenmaksa sulaa suussa.

Jälkkärit kruunasi lasi portviiniä ja makeaa vaaleaa málagaviiniä. Ravintoloitsija ehdotti vielä Irish coffeeta, joka viskibaarissa varmasti olisi ollut hyvä, mutta seuraavan aamun aikainen herätys ajoi testiryhmän kotiin nukkumaan täyden vatsan ja hyvän mielen kera. Viskille eri muodoissaan palaamme varmasti.

FMOS on suomalaisomisteinen ravintola, mutta asiakaskunta on varsin kansainvälistä. Omistajat ovat Ari Rinta-Pollari sekä Mika Osmo. Osmolla on pitkä historia ravintoloiden parissa, moni muistaa hänet Hartolan ja Espoon Golfseuran klubiravintoloiden pitäjänä.

Antti Pekkarinen

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa