Matkailu Uutiset

Nerjan luolat avautuvat talvilomalaisille

Nerjan luolat ovat yksi koko Espanjan tärkeimmistä turismikohteista. Sieltä löytyy mm. maailman suurin tippukivipylväs, joka on 18 metriä paksu ja 49 metriä korkea. (Kuva: Janne Leipijärvi)

Nerjan mykistävät tippukiviluolat ovat jälleen avoinna yleisölle, ja mikä parasta, 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat pääsevät tällä viikolla sisään ilmaiseksi.

Lukemattomien muiden kohteiden tavoin myös Nerjan tippukiviluolat jouduttiin sulkemaan pandemian kolmannen aallon aikana. Tällä kertaa ovet pysyivät suljettuna kuukauden päivät.

Nyt tilanne on kuitenkin paranemaan päin ja luolat ovat jälleen avoinna yleisölle tämän viikon maanantaista 22.2. alkaen. Samaan aikaan alkoi Málagan provinssissa koululaisilla talviloma, semana blanca. Tämän kunniaksi Nerjan tippukiviluoliin pääsevät koko tämän viikon, aina sunnuntaihin 28.2. asti kaikki 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat ilmaiseksi. Tarjous edellyttää, että lasten kanssa luolaan menee vähintään yksi maksava aikuinen samastaa perheestä.

Pandemia sulki Nerjan tippukiviluolan vuonna 2020 yhteensä neljäksi kuukaudeksi. Tällä viikolla luola jälleen avattiin ja sunnuntaihin asti lapset pääsevät ilmaiseksi. (Kuva: Cueva de Nerja)

Etu on tarjolla kaikille Málagan provinssissa asuville, joiden kotikaupunki on vapautunut matkustusrajoitteista. Näin ollen esimerkiksi Aurinkorannikon kaupungeista passaa aivan hyvin lähteä nauttimaan Nerjan ylpeydestä.

Noin 70 kilometriä Málagasta itään sijaitsevan Nerjan tippukiviluolat löytyivät, kuten monet muutkin arvokkaat luonnonihmeet, vahingossa. Tammikuussa 1959 viisi paikallista pikkupoikaa jahtasi lepakoita, jotka johdattivat pojat tutkimattoman luolan suulle. Sittemmin luolastossa on vieraillut miljoonia ihmisiä kaikkialta maailmasta, eikä suotta.

Mitä pidit jutusta?
+1
47
+1
5
+1
1
+1
3
+1
1
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa