Uutiset

Naapurusto vaatii viranomaisia puuttumaan ”Piripuiston” menoon

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Lapsiperheet kiertävät Los Bolichesin Bernabé Tierno -puiston tällä haavaa kaukaa juoppoporukoiden pelossa.  (Kuva: Vecinos Fuengirola Ramonycajal Arroyoreal fb-ryhmä)

Fuengirolan asukkaat vaativat viranomaisia puuttumaan Bernabé Tierno -puiston villiin menoon. Häiritsijäjoukossa on mukana myös suomalaisia. Viranomaiset ovat välillä tyhjentäneet puiston, mutta asukkaat vaativat pontevampia toimia tilanteen ratkaisemiseksi

Suomalaisittain myös ”piripuistoksi” kutsutussa, Los Bolichesissa sijaitsevassa ”Mercadonan”  puistossa kokoontuu päivittäin lähinnä pohjoisesta Euroopasta kotoisin olevia ihmisiä. Mukana on myös paljon suomalaisia.

Joukkion häiriökäyttäytyminen, johon kuuluu juopottelu, huumeidenkäyttö ja tappelu, on puistossa käytännössä jokapäiväistä. Valtaosa puiston vakiokävijöistä on asunnottomia.

Alueen asukkaat kokevat tilanteen kärjistyneen nyt sietämättömäksi. He toteavat, että puistossa ei voi viettää aikaa lasten kanssa, koska lapset pelkäävät arvaamattomasti ja äänekkäästi käyttäytyvää puistoporukkaa.

Paikalliset ovat luoneet FB-sivuston, jolla he viranomaisten huomion kiinnittämiseksi jakavat kuvia ja videoita tappelevista ja huutavista ihmisistä. https://www.facebook.com/profile.php?id=100017056425237

Tuore poliisiraportti toteaa puiston tilanteen olevan ongelmallinen ja paljastaa, että paikallispoliisi on kutsuttu puuttumaan alueen tapahtumiin viime vuonna yli 400 kertaa.

Poliisi kuitenkin muistuttaa, että viranomaisten on omalta osaltaan noudatettava voimassaolevia ihmisten vapauteen ja liikkumiseen liittyviä lakeja. Niiden takia häiritsijöiden poistaminen puistosta fyysistä voimaa käyttäen ei ole aina mahdollista.

Tiina Piha

Lähde: Sur

Artikkeli on ensimmäisen kerran julkaistu 18.6.2018.

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä: https://fuengirola.fi/kansainvaliselta-uralta-fuengirolaan-asunnottomaksi-mika-syy-ja-mika-seuraus/

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa