Blogi

Muotitietoinen

Monta vuosikymmentä kun elää, niin paljon näkee. Muotia on hauska tutkailla ja seurailla, miten ihmisten mieli muuttuu ja mikä on hyvän näköistä. Minusta tämänhetkinen muoti on mitä hassuinta ja kamalaa. Seuraavien muotijaksojen aikana tullaan taivastelemaan sitä, miltä muotitietoiset näyttivät 2010-luvulla.

Ne näyttävät tosiaan ihmeellisiltä sekasikiöiltä. Tukkaa on ajeltu puolipäätä paljaaksi ja väritykset ovat sateenkaaren laisia. Pikkutakki miehillä näyttää ihan Chaplinin takilta, jossa hihat ovat liian lyhyet ja napit kiristävät keskikohtaa, lyhyen helman alta paljastuu koko takalisto. Sitten ne housut. Miesten housut ovat niin pillejä ettei niitä saa kunnolla edes jalkaan.

Naiset taas kulkevat perän muodosta riippumatta aivan ihonmyötäisissä legginseissä, jotka uppoavat persvakoon. Kaikissa on yhteistä se, että kuljetaan sellaisissa asusteissa jotka kiristävät joka puolelta ja kroppa pursuaa alta, tai jalat näyttävät riisipuikoilta… ja ollaan sitten niin muotitietoisia.

Onneksi taas ovat lahkeet levenemässä seuraavaan vuosikymmeneen ja toivottavasti päästään sen myötä myös vartalonmukaisiin asusteisiin. Orjallisesti nykymuotia seuraavat näyttävät mielestäni hiukan pelleiltä. Oma vaikutuksensa on varmasti silläkin kun ihmiset ovat turvonneet ja muoti on tarkoitettu normaalivartaloisille tai hoikille. Ei sotien jälkeen, tai 60-luvulla ”jenkkakahvat” olleet kovinkaan monella nuorella aikuisella.

Tietysti se on hyvä asia, ettei nykyään enää ole oikeastaan väliä miten pukeudutaan, ainakin miesten osalta. Naiset ovat yleensä tarkempia tässä asiassa.

Loppuun vielä pikku vitsi: Vanhemman miehen viereen puiston penkille istahti punkkari kirjavassa asussaan ja töyhtötukassa. Poika kysyi mieheltä: Mitä katsot? Mies vastasi: Panin kerran, kauan sitten eteläamerikassa papukaijaa ja tuli vaan mieleeni, oletko sinä ehkä poikani.

Vesa Uusi-Kilponen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa