Matkailu Yritysuutiset

Moottoripyöräsafari Espanjassa – vauhtia ja upeita maisemia

Enduron seitsenkertainen maailmanmestari Kari Tiainen ja hänen luotsaamansa moottoripyöräsafareita järjestävä Exdreames ovat tulleet tutuksi Aurinkorannikolla jo pidemmän aikaa. Viime syksystä alkaen Tiainen on jälleen asustanut Aurinkorannikolla ja lyönyt lisää kierroksia safaritoimintaan.

 

 

– Vuonna 2014 muutimme Ouluun ja pyöritimme siellä konekauppaa, jossa myytiin moottoripyörien lisäksi mm. mopoja ja moottorikelkkoja. Samalla teimme edelleen moottoripyöräsafareita myös täällä Aurinkorannikolla, Tiainen kertaa.

Kari Tiaiselle on vankka kokemus safari-isäntänä.

Viime vuonna oli kuitenkin aika laittaa liike Suomessa säppiin ja palata täysipäiväisesti Aurinkorannikolle.

– Oman liikkeen pyörittäminen Suomessa ja sen ohessa safareiden mukana reissaaminen on pidemmän päälle aika kuluttavaa. Lisäksi moottoripyöräkauppa on Suomessa aika kovaa touhua, joten laitoimme sen pakettiin ja ajattelin, että aletaan tehdä tätä safaritoimintaa taas isommalla kaasulla.

Uudet adventure pyörät ovat käteviä vuoristossa ja asfaltilla.

Uutuutena adventure ja Murcia

Vuonna 2006 perustettu Exdreames on alusta asti tarjonnut asiakkailleen enduro-safareita Andalusian uskomattoman kauniiden maisemien keskellä. Viime aikoina valikoimaan on nostettu myös lähempänä ns. ”normaalia” moottoripyöräilyä olevat adventure-safarit.

– Adventure on hieman kevyempi versio. Enduroon tavallaan kuuluu se että hiki roiskuu ja välillä kaadutaankin, mutta adventure on lähempänä tavallista moottoripyöräilyä. Kyllä siinäkin hiki tulee, mutta ei kaatuilla, Tiainen kuvailee.

Toisin kuin enduropyörät, adventurepyörät ovat erinomaisia ajettavia myös asfaltilla.

– Tällä hetkellä maailman suosituin adventurepyörä on BMW:n R 1200 GS, mutta monelle vielä tutumpi saattaa olla legendaarinen Hondan Africa Twin.

Haasteita safareilla riittää. Tiainen huomio aina reittiä suunnitellessaan ajajien taitotason.

Adventurepyörien lisäksi Kari Tiainen on erityisen innostunut Exdreamesin toisesta toimipisteestä, joka sijaitsee Lorcassa, Murcian itsehallintoalueella.

– Adventure-safari Lorcasta Málagaan, tai toisin päin, on aivan erityisen hieno. Hieman reilun tuhannen kilometrin reitille osuu uskomaton maisemien kirjo. Lorcan kuivat joenuomat, Mojácarin ranta, villin lännen maisemat Tabernaksessa, Gorafen aavikko, Sierra Nevada, unohtamatta upeita maisemia Málagan vuoristosta Välimerelle, hän kuvailee.

Tiaisen Exdreames aloitti keväällä yhteistyön Fuengirolassa toimivan Meriatur.com matkatoimiston kanssa. Yhteistyö helpottaa moottoripyöräsafareita asiakkaan näkökulmasta. Matkatoimisto voi tehdä asiakkaalle valmiin paketin, mihin kuuluvat lennot, majoitukset, safarit ja halutessa vaikka ruokailut ja illanvietotkin. Pakettimatkat löytyvät täältä: https://meriatur.com/kauppa/Shop/?tab=pakettimatkat

 

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Silti safarit ovat turvallisia, pieniä venähdyksiä lukuun ottamatta haavereita ei ole juuri sattunut.
Mitä pidit jutusta?
+1
68
+1
11
+1
1
+1
0
+1
2
+1
6

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

  Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin...

Viikon kysymys

Rauhoittuuko Yhdysvaltain tilanne vallanvaihdon jälkeen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa