Blogi

Mitä on personal training?

Personal training on nykypäivänä jo melko tuttu käsite. Osaltaan pinnalla olevan ”fitness-buumin” myötä personal trainerin eli henkilökohtaisen ohjaajan käyttö on lisääntynyt varsinkin viime vuosien aikana. Personal training on kuitenkin myös paljon muuta.

Palveluita voi käyttää kuka tahansa, joka kokee tarvitsevansa ohjausta esimerkiksi kuntosalilla. Personal training on ohjausta, jonka avulla ohjattava henkilö oppii mm. oikeaa liiketekniikkaa, saa mahdollisesti (myös) ruokavalio-ohjausta tai vaikkapa tarvitsemansa tsempparin vierelleen. Tapaamiset oman ohjaajan kanssa voivat olla myös sosiaalisesti tärkeitä hetkiä, joten aina ei ole kyse vain itse tekemisestä ja sen tuomista saavutuksista.

Personal training on henkilökohtaista ohjausta, jossa asiakas otetaan yksilönä huomioon. Ohjauksen suunnitteluun vaikuttavat mm. terveystausta, mahdolliset rajoitteet sekä asiakkaan toiveet ja tavoitteet. Itse treenit ovat siis hyvin erinäköisiä asiakkaasta riippuen. Lihasmassaa halajavan treenit voivat olla välillä hurjankin näköisiä kuin vaikkapa silloin, kun asiakkaana on iäkkäämpi henkilö, jonka tavoitteena on peruskunnon ylläpito.

Minulle ohjaajana personal training merkitsee monia eri asioita. Se merkitsee sitä, että saan innostaa ihmisiä liikkumaan ja opastaa terveellisten valintojen pariin. Saan olla tukena asiakkailleni ja kannustaa sekä opastaa heitä. Hienoin hetki on ehdottomasti se, kun saan kiitoksen asiakkaalta ja näen tyytyväisen ilmeen hänen kasvoillaan.

Personal training -palveluita voit käyttää, oli tavoitteesi sitten laihdutus, kiinteytys tai vaikkapa lihasmassan kasvatus. Ei ole väliä, minkä ikäinen olet, mikä on kuntotasosi tai vaikka olisit jo kokenutkin konkari. Personal training on nykypäivää, eivätkä treenit sijoitu ainoastaan kuntosalille, vaan mahdollisuudet ovat moninaiset ja laajenevat edelleen alan kasvaessa.

Riina Leppäkangas

Personal Trainer, Sol Beach Fitness Centre

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa