Blogi

Mistä saa ja mistä ei

 

Nyt tarkoitan vankilaa. Nuoren räppärin vankilatuomio on herättänyt tunteita Espanjassa, niin puolesta kuin vastaan. Runoilija Pablo Hasel on julkaissut uhkaavia tekstejä lauluissaan ja loukannut entistä kuningasta.

Juan Carlos I on mielestään varas. Kyllähän myös suuri osa espanjalaisista on samaa mieltä. Yleensä valtionpäämies ei nostele yksityisiä provikoita valtion kaupoista, kuten vahvasti epäillään käyneen esimerkiksi Saudi-Arabian luotijunahankkeen kanssa, josta kuningas olisi saanut lähes sata miljoonaa provikoina omaan taskuunsa.

Pablo Iglesias (Podemos) on sivuuttanut nuoren runoilijan sanomalla, että ongelmat eivät ole poliittisia, vaan psyykkisiä. Mielestäni Hasel on huono runoilija, mutta se ei oikeuta vankilatuomioon.

Samaan aikaan Madridissa järjestettiin kunnianosoitus Divición Azul-järjestölle, kyseinen espanjalainen vapaehtoisjärjestö taisteli Hitlerin rinnalla toisen maailmansodan aikana. Olemme fasisteja, homovastaisia, antidemokraatteja ja vihaamme juutalaisia. Tilaisuuteen osallistui yli kolmesataa henkilöä, joille fasismi on ilosanoma. Monet ilman maskeja. Kuinkas kävi? Ei kuinkaan.

Samoina päivinä vapautettiin Madridin expresidentti, Cristina Sifuentes, syytteistä virallisen asiapaperin väärennyksestä. Hän oli nimittäin heilutellut väärennettyä maisteritutkintoaan telkkarissa. Pysyi virassaan, vasta kun ilmestyi video, jossa pressa saatiin kiinni itse teosta näpistelemässä kosteusvoiteita marketissa, silloin loppui ura kuin seinään. Väärennetystä maisteritutkinnosta sai tuomion opettajansa ja yliopiston virkamies, mutta Cifuentes vilahti veräjästä kuin koira.

22. tammikuuta 2018 Madridissa käyskenteli nälkäinen mies ja varasti kanan, jonka arvo oli 5€. Siitä tulikin kallis ateria: rupsahti vuoden vankilatuomio.

Kimmo Sahlman

Mitä pidit jutusta?
+1
9
+1
1
+1
0
+1
8
+1
0
+1
2

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa