Viihde

Miljoonasade kunnioittaa Chrisse Johanssonin elämäntyötä

Kaksi mainiota tekstittäjää Chrisse Johansson ja Heikki Salo kohtaavat yhteisen juhlakonsertin merkeissä.

 

Heikki Salo ja Miljoonasade-yhtye osoittavat huhtikuussa kunnioitustaan sanoittajamestarille syntymäpäiväkonsertilla, joka sisältää pelkästään Johanssonin tekstittämiä kappaleita.

Heikki Salo ja Miljoonasade-yhtye osoittavat huhtikuussa kunnioitustaan sanoittajamestarille syntymäpäiväkonsertilla, joka sisältää pelkästään Johanssonin tekstittämiä kappaleita.

Chrisse Johansson on tehnyt noin 3.000 levytettyä sanoitusta suomalaisiin iskelmiin. Myös Miljoonasateen solisti Heikki Salo on tehnyt paljon tekstejä, mutta on vielä pitkästi takamatkalla.

Chrisse Johansson ja Heikki Salo tutustuivat Aurinkorannikolla muutama vuosi sitten. Tekstittäjien kemiat sopivat alusta saakka mainiosti yhteen ja keskinäinen kunnioitus kovien ammattilaisten välillä oli silmin nähtävää.  Ajatus juhlakonsertin pitämisestä Johanssonin 70-vuotispäivien yhteydessä syntyi viime keväänä, kun Salo oli lomamatkalla Aurinkorannikolla.

Salo innostui ajatuksesta välittömästi ja myös muut Miljoonasateen jäsenet lähtivät innokkaasti mukaan. Tällä hetkellä Miljoonasateella on keikkatauko meneillään, joten aikaa kappaleiden harjoitteluun on mukavasti.

Chrisse ja Hessu tutustuivat Fuengirolassa muutama vuosi sitten.

Hittejä ja sanoittajan suosikkeja

Konsertin ohjelmistossa kuullaan Johanssonin sanoittamat isot hitit kuten R-A-K-A-S, Syysunelma, Vasten Auringon siltaa, Kesän lapsi ja Paloma blanca. Kaikkein tunnetuimpien kappaleiden lisäksi kuullaan myös Johanssonin omia suosikkeja, jotka eivät ole isoiksi hiteiksi asti nousseet. Lopullinen kappalevalikoima päivittyy lähempänä konserttia.

Juhlakonsertit pidetään ravintola Kukossa Fuengirolassa torstaina 5.4. ja perjantaina 6.4.. Chrisse Johansson on asunut jo parikymmentä vuotta Aurinkorannikolla ja Kukko on yksi hänen suosikkipaikoistaan alueella.

Miljoonasade-yhtye soittaa konsertin puoliakustisena versiona. Heikki Salon lisäksi paikalla on myös vierailevia solisteja, ainakin Irma Tapio ja Kukka-Maaria Rajalin ovat lupautuneet Chrissen tekstien tulkeiksi.

Lippuja konsertteihin saa Centro Finlandian Infosta (puh. +34 646 111 203). Ennakkoon ostettuna lippu maksaa 18e ja ovelta 23e. Ruokailivat voivat tehdä myös pöytävarauksen.

Mitä pidit jutusta?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Hannu Korhonen

Käymälänero?

  Nykyisessä yhteiskunnan talouskurimuksessa on hyvä pohtia keinoja valtion kassan parantamiseksi....

Viikon kysymys

Aiotko ottaa korona-rokotteen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa