Viihde

Milana Misic Lailan laulujen lumoissa

Milana Misic tykkää äitinsä Laila Kinnusen laulujen esittämisestä.

Milana Misic on tehnyt viime vuosina vahvaa uraa oman musiikkinsa kanssa. Fuengirolan keikoilla tulevana viikonloppuna hän esittää äitinsä Laila Kinnusen tutuksi tekemiä kappaleita.

 

Suuren yleisön silmissä Milana sai lahjansa ja uransa pitkälti äidinperintönä koko kansan rakastamalta Laila Kinnuselta. Perinnön mukana tuli kuitenkin myös painolastia, jota Milana on joutunut aikuisena perkaamaan. Uransa vaikeimmaksi kohdaksi hän nimeää epäröimättä vuoden 2008, jolloin hän ryhtyi laulamaan ja puhumaan elämäänsä auki lavalla Susanna Haaviston ohjaamassa Lailan laulut -musiikkiteatterissa.

– Susannan valmennus oli minulle kuitenkin samalla myös käännekohta, järisyttävä muutos, jonka myötä kasvoin laulajasta esiintyjäksi.

Milana sanoo oivaltaneensa noihin aikoihin, että musiikki on muutakin kuin tekninen suoritus.

– Opin, että laulajan ei tarvi laulaa aina puhtaasti, jos tunne on päällä. Opin häneltä laulamaan myös itkiessä. Opin mihin kohtaan vatsaa tunne saa mennä niin, että sieltä pääsee vielä pois.

Musikaali esitettiin myös Fuengirolan Palacio de la Pazissa vuonna 2009. Silloin ensimmäistä kertaa Aurinkorannikolla esiintynyt Milana muistaa kokemuksen vielä hyvin.

– Silloin yllätyin paikan vireydestä. Sain paljon positiivisemman kuvan, kuin siitä oli Suomessa maalattu. Yleensä en pyri ulkomailla suomalaisten yhteyteen, mutta täällä se on eri juttu.

Hän kertoo ryhtyneensä hiljattain opiskelemaan espanjaa sillä ajatuksella, että viihtyisi itsekin maassa pidempään, kun eläkevuodet ovat käsillä.

Antaessaan saa

Nyt Milana on jälleen Fuengirolassa Lailan laulujen merkeissä. Milana Misic Trio, säestäjinä kontrabasisti Pasi Kallio ja pianisti Tuomas ”BumtsiBum” Kesälä, esittää musikaalin miniversiota tällä viikolla kahtena iltana ravintola Kukossa.

Kyseessä on tarinallinen konsertti, jossa Milana kertoo perheestään ja tarinoista laulujen takana.  Aurinkorannikolla Milana lupaa vahvoja tunteita, ja uskoo saavansa heiltä vastalahjaksi aitoa vuorovaikutusta.

– Kun annan yleisölle, se antaa takaisin. Täällä suomalaiset ovat erilainen yleisö kuin koti-Suomessa. Erilaisten vaikutteiden paljous tekee selvästi avarakatseiseksi ja vastaanottokykyiseksi.

Milana Misic – Lailan laulut ravintola Kukossa perjantaina 2.2. ja lauantaina 22.2. klo 19. Lippuja saa ennakkoon Centro Finlandian Infosta tai ne voi varata soittamalla +34 646 111 203. Liput maksavat ennakkoon 17€ ja ovelta 20€.

Tämän artikkelin pohjana on käytetty artikkelia, joka on julkaistu ensimmäisen kerran Fuengirola.fi -lehdessä marraskuussa 2016

 

Mitä pidit jutusta?
+1
17
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
3

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa