Viihde

Mikko von Hertzen odottaa Rock The Coastia: ”Tulee hienot bileet!”

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

”Olemme jo pitkään halunneet Espanjaan esiintymään. Hienoa että paikalla on myös suomalaista yleisöä”, hehkuttaa laulaja-kitaristi Mikko von Hertzen. Kuvassa veljekset vasemmalta: Kie, Mikko ja Jonne von Hertzen. (Kuva: Tero Ahonen)

Von Hertzen Brothers on yksi Rock The Coast -festarin suomalaisvahvistuksista. Yhtyeen laulaja-kitaristi Mikko von Hertzen odottaa kesäkuun puoliväliä jo innolla.

Von Hertzen Brothers on yksi Rock The Coast -festarin suomalaisvahvistuksista. Yhtyeen laulaja-kitaristi Mikko von Hertzen odottaa kesäkuun puoliväliä jo innolla.

Kesäkuun 14. ja 15. päivä on merkitty Aurinkorannikon rock-kansan kalentereihin paksulla tussilla. Rock The Coast -festari täyttää Marenostrum Castle Parkin rockin räimeellä yli 40 bändin voimin. Yleisöä odotetaan paikalle jopa 15.000 henkeä. Luvassa on siis melkoinen tukkaruuhka.

Suomalaisittain festivaalin mielenkiintoa lisää se, että Härmän hevimailta saapuu Andalusian auringon ja kuun alle neljä rykmenttiä: Wintersun, Tarja Turunen, Michael Monroe ja Von Hertzen Brothers.

Ensikertaa Espanjassa

Von Hertzen Brothers on jo pidemmän aikaa nauttinut vankkaa suosiota myös Suomen rajojen ulkopuolella. Keikkoja ja kiertueita bändi on tahkonnut pitkin Eurooppaa ja vähän kauempanakin. Siitä huolimatta Espanjan keikkalavat ovat vielä jääneet VHB:ltä kokematta.

– Se on aika jännä juttu. Olen kyllä käynyt itse Espanjassa katsomassa keikkoja, esimerkiksi Barcelonassa, mutta jostain syystä veljesten kanssa ei vielä ole tullut Espanjassa esiinnyttyä. Sen verran kuitenkin olen sikäläistä keikkameininkiä nähnyt, että tulee varmasti hienot bileet, Mikko von Hertzen uskoo.

Moni suomalainen rock-diggari on etukäteen iloinnut suomalaisten ja kansainvälisten artistien yhteisestä kattauksesta. Samasta aiheesta innostuu myös Mikko von Hertzen.

– On mahtavaa että saadaan useampi suomalainen artisti samoille laiteille isojen kansainvälisten bändien kanssa.

– Itse odotan festareilta suomalaisten kollegoiden lisäksi tietysti legendaarisen Rainbow’n keikkaa. Aikataulukin näyttäisi natsaavan sopivasti, sillä meillä on lauantain ja sunnuntain välisenä yönä lento takaisin Suomeen, mutta sitä ennen ehtii juuri katsoa Rainbow’n ja painella sitten samoilla silmillä kohti Suomea, hän suunnittelee.

Uusi levy tekeillä

Fuengirolan keikan jälkeen Von Hertzen Brothersin keikkakalenterissa seuraavat merkinnät ovat vasta elokuulla. Suomalaisten lavojen lisäksi loppukesän ohjelmistossa on myös pistot Norjaan, Ruotsiin ja Alankomaihin.

Vaikka keikkakalenterissa onkin hieman väljempää, ei kesää ole tarkoitus viettää napaa kaivellen.

– Meillä on katseet jo tulevassa. Uudelle levylle tehdään biisejä parhaillaan, ja siihen olen varannut aikaa myös kesällä. Kun loppukesän ja alkusyksyn keikat on heitetty, alamme keskittyä entistä enemmän tulevaan levyyn. Talven vietämme studiossa.

Maailman tilanne näyttäytyy tällä hetkellä monille aika synkkänä. Ilmastonmuutos, ääriliikkeet, ynnä muut ongelmat saavat paljon huomiota esimerkiksi mediassa. Miten tällainen tilanne mahtaa vaikuttaa syntyviin biiseihin?

– Se on totta, että tietyllä tavalla nyt eletään synkkiä tai ainakin huolestuttavia aikoja. Etukäteen ei voi kuitenkaan sanoa miten ympäröivä maailma vaikuttaa syntyviin biiseihin. Minulle kirjoittaminen on eräänlaista tajunnan virtaa, eli en tietoisesti päätä, että nyt alan kirjoittaa joistain tietyistä teemoista.

Mitä ikinä sieltä kynästä sitten irtoaakin, lopputulosta saatetaan päästä kuulemaan jo vuoden kuluttua.

– Jos kaikki sujuu hyvin ja suunnitelmien mukaan, niin 2020 keväällä tai kesällä levy on valmis, Mikko von Hertzen lupaa.

Janne Leipijärvi

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa