Matkailu Uutiset

Meduusaparvet tuhosivat myös rantayrittäjien kauden

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Muiden meduusalajien ohella myös vaaralliseksi luokiteltua Portugalin sotalaiva -polttiaiseläintä on kuluneena kesänä tavattu Aurinkorannikolla poikkeuksellisen usein. Kuva: Tuisku Pekkarinen

Auringonpalvojien lisäksi lukuisat Aurinkorannikon rannoilla toimivat yrittäjät ovat kärsineet tuntuvasti kesän ennätyksellistä meduusamääristä. Turistijärjestöt vetoavat nyt viranomaisiin tilanteen selvittämiseksi.

Auringonpalvojien lisäksi lukuisat Aurinkorannikon rannoilla toimivat yrittäjät ovat kärsineet tuntuvasti kesän ennätyksellistä meduusamääristä. Turistijärjestöt vetoavat nyt viranomaisiin tilanteen selvittämiseksi.

Erilaisia vapaa-ajan palveluita rannoilla tarjoavat yrittäjät kertovat kesän olleen liiketoimien kannalta lähes katastrofaalisen huono poikkeuksellisen runsaiden meduusaparvien vuoksi.

Pelkästään Málagan La Malagueta -ranta oli kokonaan suljettuna meduusojen vuoksi 15 päivää keskellä parasta rantakautta ja 10 päivänä rannan aukioloaikaa lyhennettiin.

Malagassa, Torre del Marissa ja San Pedro Alcántarassa toimivan Waterfun-vesipuiston omistaja Laureano García sanoo kesän olleen huonoin miesmuistiin.

Kun keskimääräinen päivittäinen asiakasmäärä on 150 henkeä, joinakin päivinä asiakkaita on voinut olla pyöreä nolla. Yrittäjä oli pyytänyt viranomaisilta lupaa asettaa puiston ympärille meduusat pysäyttävä verkko, mutta sitä ei myönnetty.

Meduusat ovat yrittäjien mukaan saaneet lukuisat ryhmät perumaan varauksiaan. Vesipuistoyrittäjien lisäksi tilanteesta ovat kärsineet eniten muun muassa kanoottien ja suppauslautojen vuokraajat.

Huippukausia yhä useammin

Málagassa toimiva, Välimeren tutkimukseen keskittyvä Aula del Mar -säätiö toteaa, että ilmiö saattaa liittyä meduusamäärien normaaliin vaihteluun. Aurinkorannikolla koetaan huippukausia noin 10–12 vuoden välin.

-On kuitenkin otettava huomioon myös ilmastonmuutoksen vaikutus, luontaisten vihollisten vähäisyys sekä ihmisten aiheuttama, jatkuvasti kasvava vesistöjen kuormitus. Nämä muuttavat ekosysteemiä ja seurauksena on muun muassa meduusojen määrän lisääntyminen, sanoo Aula del Marin biologi Jesús Bellido.

Bellido ei usko, että tämän kesän kaltaista ilmiötä koetaan jatkossakaan joka vuosi, mutta mahdollisesti aikaisempaa selvästi useammin, esimerkiksi neljän vuoden välein.

Rannan yrittäjät sekä turistijärjestöt vetoavat nyt viranomaisiin, jotta tilanne selvitettäisiin ja siihen pystyttäisiin reagoimaan turismin kannalta tehokkaalla tavalla.

Lähde: Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa