Koronaseuranta Uutiset

Maskit pakollisiksi huomisesta lähtien

Espanjassa tulee käyttöön maskipakko kaikilla yleisillä paikoilla, joissa ei ole mahdollista pitää vähintään kahden metrin turvaväliä. Tämä koskee myös ulkotiloja.

 

Määräys julkaistiin tänään valtion virallisessa säädöskokoelmassa BOE:ssa.

Poikkeuksen sääntöön tekevät alle kuusivuotiaat lapset. Heidän ei tarvitse pitää maskia. Myöskään ihmiset, joilla on hengitystiesairauksia tai muita sairauksia, joiden kanssa hengityssuojaimen käyttö aiheuttaa ongelmia ei tarvitse maskia pitää.

Kahden metrin turvaväli on ratkaiseva sekä ulko- että sisätiloissa. Ruuhkaisilla kaduilla maskia on pidettävä, mutta jos olet esimerkiksi ainoa asiakas kaupassa, maskin pitäminen ei ole pakollista. Suositeltavaa käyttö on aina julkisilla paikoilla liikuttaessa. Määräys tulee voimaan torstaista 21.5. alkaen.

Valtio ei määrittele millainen maskin pitää olla. Oleellista on, että se peittää suun ja nenän alueen. Esimerkiksi kasvoille kiedottu huivi ajaa asian. Kirurgisia maskeja on Espanjassa saatavilla apteekeista, kaupoista ja huoltoasemilta. Niiden käyttöä suositellaan, mutta maski voi siis olla vaate tai jokin itse tehty virtys.

Uutisoimme maskipakkopäätöksestä viime sunnuntaina, kun Espanjan hallitus ja itsehallintoalueiden johtajat päättivät asiasta joka viikkoisessa videopalaverissaan. Tässä linkki tuohon uutiseen. https://fuengirola.fi/maskit-pakollisiksi-espanjassa/

Mitä pidit jutusta?
+1
271
+1
10
+1
17
+1
15
+1
17
+1
43

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa