Koronaseuranta Uutiset

Maskit pakollisiksi Espanjassa

Espanjan terveysministeri Salvador Illa ilmoitti sunnuntaina, että kasvomaskien käyttöä suunnitellaan pakolliseksi kaikissa julkisissa tiloissa. Toistaiseksi pakko on ollut voimassa vain julkisen liikenteen välineissä.

 

Ministeri sanoi, että asiasta tullaan antamaan määräys ja ohjeistus lähipäivinä. Hän ei toistaiseksi kertonut enempää yksikohtia uudesta säännöstä.

Oletettavasti sääntö tulee koskemaan kaikkia sellaisia sisätiloja, mihin ihmisillä on vapaa pääsy. Tämä tarkoittaa kauppoja, pankkeja, huoltoasemia, terveyskeskuksia ja yleensä kaikkia tiloja, missä on toimintaa.

Nyt Espanjassa odotetaan jännittyneinä tuleeko maskipakko koskemaan myös kadulla liikkuvia ihmisiä. Myös tietoa siitä, täytyykö työpaikoilla pitää maskia odotetaan.

Päätös asiasta tehtiin sunnuntain videokokouksessa, jossa ovat läsnä kaikkien Espanjan itsehallintoalueiden johtajat, sekä Espanjan hallituksen keskeiset ministerit. Illa kertoi, että päätös tehtiin monen itsehallintoalueen, erityisesti Baskimaan pyynnöstä. Itsehallintoalueiden johtajat uskaltavat ministerin mukaan helpommin noudattaa vaiheittaista karanteeninpurkuaikataulua, mikäli tämä maskipakko otetaan käyttöön.

Maskiasia on siinä mielin erikoinen, että vielä muutama viikko sitten viranomaiset kaikkialla Euroopassa miettivät, onko niistä lainkaan hyötyä. Nyt ollaan tilanteessa, että niistä tulee pakolliset ainakin Espanjassa. Ajankohtaan saattaa hyvin vaikuttaa myös maskien parempi saatavuus tällä hetkellä.

Samassa tilaisuudessa terveysministeri kertoi, että aiemmin tiukat ulkoilun aikataulusäännöt eivät ole koskeneet alle viiden tuhannen asukkaan kuntia. Nyt tuo raja nostetaan kymmeneen tuhanteen asukkaaseen.

Lähteenä käytetty El Pais ja RTVE -sivustoja.

Mitä pidit jutusta?
+1
130
+1
2
+1
5
+1
10
+1
4
+1
24

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa