Blogi

Markus Aho: Uusi kiiltokuvani

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Kuvaaja: Kristian Kaarna

Suomessa presidentinvaalit on käyty ja kansa on puhunut. Saimme sen, mitä halusimme. Nyt meillä suomalaisilla on oma kuningaspari, kuninkaallinen koira ja kohta pikku prinsessa.

Olemme tyytyväisiä jatkumoon, mutta emme varmasti tiedä vielä maamme ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaa. Ehkä se ei ole meille niin tärkeää.

Haluamme vain katsoa ja kerätä kauniita kiiltokuvia ja jakaa niitä ystäviemme kanssa. Minäkin olen nyt osallistunut näihin kiiltokuvatalkoisiin. Ja jopa hieman ennen aikojani.

Vaaliviikonloppuna suuntasimme Riogorgoon englantilaisten ystäviemme talolle. Siellä he saivat aimo annoksen suomalaisia kiiltokuvia. Vanhana mainosmiehenä Suomi sai sellaista nostetta ja hypeä, että hieman jopa omat puheeni hävettivät.

Laadukas infrastruktuuri, yliarvostettu PISA-tutkimus, maailman huippua oleva ympäristöteknologia ja viimeiseen asti hiottu demokratia olivat päivällispöytämme armottomat puheenaiheet. Uskoivatkohan ystävämme kaiken esittämäni mainospuheen? Taisin olla liian innokas.

Mieleeni muistui aika 1990-luvun puolivälissä Brysselissä, jossa KV-porukassamme tein happotestin eri maiden tunnettuudesta. Seurueen jäsenten tuli kertoa välittömästi, mikä mielleyhtymä osui esittämääni maahan.

Yleisesti Italian perään liitettiin sanat: muoti tai FIAT, Ranskaan viini tai gourmet-ravintolat, Venäjään kommunismi ja vodka. Suomen jälkeen ilmaantui armoton hiljaisuus. Tuon happotestin tuloksena aloitin noiden kiiltokuvien levittämisen kaikille kansainvälisille kavereilleni.

Karman laki on hurja. Tuon kiiltokuvaillallisen jälkeen suuntasimme takaisin Costalle.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Kapean ja suomalaisittain ei-laillisen vuoristotien kaarteessa Jaguarini takarengas osui tiellä olevaan betonirakenteeseen. Rengas puhkesi ja matka pysähtyi siihen.

Mainosmiehen ja hänen seurassaan olevan valokuvaajan sormet menivät suuhun. Hetken pohdinnan jälkeen tämä ajokortiton valokuvaaja sai ahaa-elämyksen aiemmin näkemistään elokuvakohtauksista. Hän päätti vaihtaa renkaan ensimmäistä kertaa elämässään. Ilman mainosmiehen apua.

Renkaanvaihtoyritys oli dramaattinen operaatio keskellä ei mitään ilman kunnollisia apuvälineitä. Onneksi apua saatiin alueen ainoalta paikalliselta asukkaalta, joka yllättäen oli suomalainen eläkeläispariskunta.

Heidän modernit apuvälineet keskellä ei mitään auttoivat valokuvaajaa paremmin kuin 2020-luvun Internet vaihtamaan renkaan. Onneksi suomalaisia on nyt kaikkialla! Se nyt onkin uusi kiiltokuvani, valokuvaajan ohella.

Markus Aho

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa