Blogi

Manterematkailua

Tilastokeskuksen julkaisemien raporttien mukaan Manner-Espanja jatkaa kasvuaan suomalaisten matkailijoiden suosikkina. Kasvua tuli viime vuonna ihan mukavasti ja tänä vuonna on syytä olettaa puolen miljoonan suomalaisen vierailevan Espanjan mantereella. Se on valtava määrä ihmisiä, lähes kymmenen prosenttia koko Suomen kansasta.

Mielenkiintoinen seikka tilastoissa on se, että samaan aikaan manterematkailun kasvaessa Kanarian saarten suosio on kääntynyt hienoiseen laskuun. Mitään katastrofinappulaa saarilla ei vielä tarvitse painaa, mutta jokin mantereella on nykyään houkuttelevampaa. Paremmat ja lyhyemmät yhteydet ovat varmasti yksi selittävä seikka. Varmasti myös jatkuvasti paraneva suomalainen palveluinfra houkuttelee turisteja entistä enemmän esimerkiksi Aurinkorannikolle. Kevään Superpesis ja syksyn FugeFest ovat sellaisia vetonauloja, joihin saarten on vaikea vastata.

Kuluvalla viikolla toinen suomalaisista iltapäivälehdistä julkaisi yhden matkailuun liittyvän uutisankan. Lehden mukaan Puolan Gdanskin rannikko olisi syrjäyttämässä Aurinkorannikon rantalomakohteena. Kuten olettaa saattaa, tilastokeskuksen tarkat mittausmenetelmät eivät iltapäiväankkaa tue. Ja sanoo sen jo kaupunkilaisjärkikin, että esimerkiksi marraskuussa Fuengirolan hiekkaranta on huomattavasti puolalaista kilpailijaansa houkuttelevampi.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa