Matkailu Uutiset

Málagassa rannoilla tungosta, Fuengirolassa hyvin tilaa

Fuengirolan rannoilla mahtuu toistaiseksi palvomaan aurinkoa ilman suurempia tungoksia. (Kuva: Janne Leipijärvi)

Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu osoitti, että rajoitusten aikaan kannattaa valita tarkkaan mihin lähtee nauttimaan rantaelämästä.

 

Varsinkin sunnuntai on espanjalaisten keskuudessa suosittu rantapäivä, kun lähes kaikilla on vapaata töistä. Tämä oli selvästi nähtävissä nyt heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina, 5.7. kun ensimmäiset Aurinkorannikolle saapuneet turistit yhdessä paikallisten kanssa täyttivät esimerkiksi Málagan uimarantoja jopa liiaksi.

Väenpaljouden vuoksi Andalusian itsehallintoalueella viranomaiset joutuivat sulkemaan sunnuntaina yhteensä 55 uimarantaa, koska vallitsevia turvamääräyksiä ei kyetty noudattamaan. Leijonan osan määrästä lohkaisi Málagan provinssi, missä peräti 29 yksittäistä rantaa jouduttiin sulkemaan. Cádizin alueella suljettiin 14 ja Huelvassa 9 rantaa.

Rantojen sulkemisella ei tässä yhteydessä tarkoiteta niiden poistamista käytöstä, saati ihmisten hätistelyä koteihinsa, vaan sitä, että niille ei päästetty enää lisää ihmisiä. Sulkemiset ovat olleet tilapäisiä, vaihtelevan mittaisia, yleensä kestoltaan muutaman tunnin pahimpaan ruuhka-aikaan.

Fuengirolassa hyvin tilaa

Myös Fuengirolan rannoilla oli viikonloppuna selvästi enemmän väkeä kuin arkena. Pienen kaupungin vahvuutena on kuitenkin lähes koko kaupunginmittainen rantaviiva, joten seitsemän kilometrin varrelle auringonpalvojat mahtuivat levittäytymään ilman isompaa tungosta.

Fuengirolan kaupungin nettisivuilta löytyvän reaaliaikaisen palvelun mukaan esimerkiksi sunnuntai-iltapäivän ruuhkaisimpaan aikaan yksikään kaupungin rannoista ei ollut edes puolillaan ihmisiä. Eniten kapasiteetista oli käytössä Carvajalin rannalla, missä ihmisiä oli noin 46% rannan maksimikapasiteetista. Castillo-rannalla päästiin myös hieman yli 40 prosenttiin(43%). Noin kolmanneksen täyttöasteeseen yllettiin San Franciscolla (35%), Santa Amalialla (34%) ja Torreblancalla (32%). Kaikkein väljintä oli Las Gaviotasin rannalla, missä väkeä oli vain noin 16% täydestä kapasiteetista.

Kaiken kaikkiaan näyttää siis siltä, että Fuengirolassa ei toistaiseksi tarvitse pelätä liiallisia tungoksia rannoilla.

Mitä pidit jutusta?
+1
192
+1
10
+1
6
+1
15
+1
5
+1
10

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa