Koronaseuranta Uutiset

Málagassa muuta Andalusiaa enemmän tartuntoja

Málagan lentokentälle saapuu turisteja kaikkialta maailmasta. Sen arvellaan olevan syy siihen, että Mälagan alueella koronatartuntoja on suhteellisesti enemmän, kuin muualla Andalusiassa.

Málagan provinssissa on todettu ylivoimaisesti eniten koronavirustartuntoja Andalusian alueella. Aurinkorannikon suomalaisalueet kuuluvat kaikki Málagan provinssiin.

 

Málagan alueella on todettu helmikuun 28:n päivän jälkeen yhteensä 97 tartuntaa. Se on 61,4 kaikista Andalusian tartunnoista. Málaga hoy lehti on tehnyt vertailun eri provinssien välillä niin, että lasketaan kuinka monta tartuntaa sataatuhatta asukasta kohti provinssissa on.

Málagassa tuo luku on 6/100.000 asukasta, esimerkiksi Sevillan ja Almerian provinsseissa tuo sama luku on 0,6/100.000 ja Granadassa 1,4/100.000.

Málagassakin ollaan kaukana pahiten tartunnan koettelemista alueista Espanjassa. Pahin tilanne on Álavan kaupungissa Baskimaassa, siellä lukema on 37/100.000. Madridin tilanne on 21/100.000.

Andalusian maakuntahallinto arvioi, että Málagan muita alueita suurempi tartuntatiheys johtuu pääosin kansainvälisestä turismista. Alueelle on tyypillistä myös suurien massatapahtumien järjestäminen, mikä automaattisesti lisää tartuntariskiä. Massatapahtumia on tällä viikolla rajoitettu merkittävästi.

Artikkelin luvut perustuvat torstain 12.3. tartuntatietoihin. Lähteenä on käytetty malagahoy.es -sivustoa.

Lisää aiheesta osoitteessa: fuengirola.fi/category/koronaseuranta

Mitä pidit jutusta?
+1
87
+1
4
+1
5
+1
1
+1
38
+1
6

Kolumnit

Pääkirjoitus

Jouston paikka

Norwegian ilmoitti hakeutumisestaan yrityssaneeraukseen. Samoin teki Suomessa Stockmann. Espanjassa isoja karille...

Viikon kysymys

Tunnetko ketään joka on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa