Koronaseuranta Uutiset

Málagan tilanne arvioidaan lähipäivinä

Terveysministeri Salvador Illa on ilmoittanut, että sekä Málagan että Granadan tilanne koronakaranteenin suhteen arvioidaan uudelleen lähipäivinä.

 

Andalusian itsehallintoalueella on päästy maanantaista, 11.5. alkaen kokeilemaan hieman vapaampaa toimintaa, kun alue siirtyi 0-vaiheesta vaiheeseen 1 hallituksen nelivaiheisessa suunnitelmassa kohti ”uutta normaalia”.

Kuten Aurinkorannikolla hyvin tiedetään, Málagan provinssi, johon kuulumme, ei tästä askeleesta vielä päässyt nauttimaan. Málagan ja Granadan provinssit jäivät vielä toistaiseksi 0-vaiheeseen, koska ne eivät koko provinssien osalta täyttäneet asiantuntijoiden asettamia kriteereitä 1-vaiheeseen etenemiselle.

Asiasta nousi valtava myrsky sekä monien asukkaiden, että johtajien toimesta. Esimerkiksi Andalusian presidentti Juanma Marino sätti hallitusta kovasanaisesti, syyttäen sitä myös andalusian syrjimisestä, koska muilla alueilla 1-vaiheeseen päästiin siirtymään tarvittaessa sairaanhoitopiireittäin, mutta täällä koko provinssi jäi 0-tasolle pääkaupungin huonon tilanteen vuoksi.

Sittemmin kritiikin lisäksi myös jatkuvasti parantunut tilanne koronaviruksen hillitsemisessä on saanut terveysministeriön valmiiksi harkitsemaan tilannetta uudestaan. Tiistaina terveysministeri Salvador Illa kertoi, että ministeriö uudelleen arvioi lähipäivinä tarkasti sekä Málagan että Granadan tilanteen kaikkien tietojen ja tilastojen valossa.

Pääministeri Pedro Sanchez tapaa karanteenipurun vaiheista päättävän komitean perjantaina, joten jos Málagan ja Granadan tilanne todetaan riittävän hyväksi, on mahdollista että nämä alueet siirtyisivät 1-vaiheeseen maanantaina 18.5.

Tässä vaiheessa asia on kuitenkin vielä kaukana varmasta.

Mitä pidit jutusta?
+1
119
+1
4
+1
5
+1
6
+1
11
+1
23

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa