Malagan kaupungin tavernoista seitsemän on yli 50 vuotta vanhoja

Tänä päivänä yhä enemmän saa jalansijaa ketjuravintolat ja trendikkäät ruokapaikat. Siksi onkin mukava, että vielä löytyy gastronomisia temppeleitä, jotka ovat pysyneet uskollisina arvoilleen ja asiakaskunnalleen muuttamatta tapojaan ja reseptejään. Ruokalistalta löytyy edelleen vaikkapa ”Gallos” eli pötsipataa tai ”Atún a la manteca” eli tonnikalaa laardissa.

Ehkäpä kuuluisin näistä yli 50 vuotta vanhoista paikoista on monelle suomelaisellekin tuttu ”El Pimpi”. Vuonna 1971 alunperin viinikellariksi perustettu taverna sijaitsee keskeisellä paikalla Granada-kadulla. Nykyään paikka on suosittu illanviettopaikka ja ruokalista on laaja. Sieltä löytyy tyypillisiä espanjalaisia ruokia, ”jamon serranoa” eli ilmakuivattua vuoristokinkkua, manchego juustoa, pil-pil rapuja, iberialaista possua monessa muodossa, turska-annoksia jne.

Toinen tunnettu paikka on ”Bar Malaga”, joka sijaitsee Santa Maria kadulla. Viehättäväksi paikan tekee kauniit pikkuparvekkeet, jossa on mahdollista istua ja ruokailla. Paikka on perustettu jo vuonna 1852. Klassikkoruokia ovat artisokat, mustekala, possunfile makeassa viinikastikkeessa ja tonnikala laardissa.

Muita vanhoja tavernia on mm.La Antiqua Casa de Guardia, Café Central ja Casa Carlos. Kaikki vierailun arvoisia.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...