Hyvinvointi Uutiset

Málagalaiset ovat Espanjan luulosairainta kansaa

Andalusian suurimmat kaupungit Málaga ja Sevilla ovat kyselytutkimuksen perusteella kärjessä Espanjan luulosairaimpien kaupunkien listalla.

 

Kun pieninkin muutos olotilassa saa ihmisen syöksymään joko lääkärin vastaanotolle tai internetiin tekemään omaa kotianalyysiä, ja kuvittelemaan että jokin vakava sairaus on oireiden takana, on usein kysymys hypokondriasta, eli kansanomaisemmin luulosairaudesta. Lenstoren teettämän kyselytutkimuksen perusteella malagalaiset ja sevillalaiset ovat tähän erityisen taipuvaisia. Seuraavina kaupunkeina listalla ovat Madrid, Valencia, Murcia ja Barcelona. Asiasta uutisoi mm. Málaga Hoy.

Samassa kyselyssä kävi ilmi, että 88% espanjalaisista tutkii oireitaan Googlen avulla ennen kuin turvautuvat terveydenhoidon ammattilaisten apuun. Huomionarvoista on myös se, netistä diagnooseja etsivistä vain 58% kertoi varmistavansa, että heidän käyttämänsä tietolähteet ovat luotettavia.

Ihmiset näyttävät olevan myös taipuvaisia lääkeostoksille kotitekoisten diagnoosien jälkeen. Ikäryhmässä 25-34 vuotiaat, jopa 34% ilmoitti ostavansa lääkkeitä oman diagnoosinsa perusteella, 35-44 vuotiaissa osuus oli 30% ja yli 55 vuotiaissakin 20%.

Lähde: Málaga Hoy

Mitä pidit jutusta?
+1
32
+1
6
+1
82
+1
13
+1
8
+1
6

Kolumnit

Vesa Uusi-Kilponen

Saanut?

  Itselleni on aina sana saanut, merkinnyt positiivista tapahtumaa. Saanut ison...
Kimmo Sahlman

Solidaarisuutta

  Äärioikeistolainen Vox-puolue on sotajalalla siirtolaisia vastaan. Olen nähnyt myös siirtolaisuuden...

Viikon kysymys

Kumpi voittaa jääkiekon Suomen mestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa