Koronaseuranta Uutiset

Málaga siirtyy vaiheeseen 1

Jippii, vapaus häämöttää!!

Television suorassa lähetyksessä terveysministeri Salvador Illa ja Fernando Simon kertoivat juuri, että Málagan alue siirtyy vaiheeseen 1 ensi maanantaina. Madrid ja Barcelona jäävät toistaiseksi vaiheeseen 0.

 

Maanantaista alkaen myös Grandan provinssi pääsee vaiheeseen 1. Näin ollen koko Andalusia on samassa tilanteessa. Nyt on mielenkiintoista se, ovatko Málaga ja Granada seuraavaan vaiheeseen siirryttäessä edelleen viikon muuta Andalusiaa jäljessä, vai päästäänkö jo samaan rytmiin.

Päätöstä odottettiin ja toivottiin Andalusiassa kiihkeästi. Andalusian hallinto on toistuvasti syyttänyt keskushallintoa toimimisesta poliittisin perustein. Kritiikkiä perusteltiin sillä, että moni alue Espanjassa pääsi vaiheeseen 1 jo aiemmin, vaikka tarttuvuusluvut niissä olivat heikompia.

Päätös on nyt julkistettu, joten malagalaiset ja Aurinkorannikon ihmiset tuntevat suurta helpottuneisuutta.

 

Mitä 1. vaihe tarkoittaa käytännössä?

 

Aurinkorannikolla siirrytään vaiheeseen 1, mitä se käytännössä tarkoittaa? Kokosimme tiivistelmän Espanjan BOE-säädöstietokannassa kerrotuista säädöksistä. Lista ei ole kaikenkattava, ja lisäksi säädöksiin voi tulla muutoksia. Jos siis haluat absoluuttisen varmuuden omaan tilanteeseesi, tarkista asia BOE-säädöstietokannasta, joka löytyy internetosoitteesta www.boe.es/.

Liikkuminen

Liikkuminen provinssista toiseen ei ole sallittua. Provinssin sisällä saa liikkua, kunhan pysyy niissä osissa provinssia, jotka ovat myös 1. vaiheessa. Lisäksi niin sanottu aktiivinen turismi, kuten luontoretket, on sallittu.

Ulkoilu

Ulkoileminen ja kuntoliikunta tehdään edelleen annettujen aikataulujen mukaisesti. Málagan provinssissa noudatetaan ainakin toistaiseksi hallituksen antamaa aikataulua, eli 14-70 vuotiaat klo 6-10 ja 20-23, yli 70-vuotiaat ja avustajaa tarvitsevat klo 10-12 ja 19-20 sekä alle 14-vuotiaat klo 12-19. Jatkossa aikatauluja on mahdollista muokata alueellisesti sopiviksi.

Koulut

Espanjan BOE-säädöstietokanta toteaa, että vaiheessa 1 koulut saavat avata ovensa, kunhan vältetään väkijoukkojen syntymistä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti että koulut aukeaisivat. Monet alueet ovat jo ilmoittaneet, että kouluihin palataan vasta syksyllä. Jos asia on sinulle ajankohtainen, varmista tilanne oman / lapsesi koulun osalta.

Kokoontumiset

Maksimissaan 10 hengen kokoontumiset ovat sallittuja niin kotioloissa kuin ulkonakin.

Työskentely

Etätöitä suositellaan edelleen, mikäli mahdollista. Jos palataan työpaikoille, pitää työntekijöiden säilyttää kahden metrin etäisyys toisiinsa. Mikäli tämä ei ole mahdollista, tulee käyttää kasvomaskeja. Jos työssä käytetään univormua, se pitää pestä päivittäin vähintään 60 asteessa.

Kahvilat / ravintolat / baarit

Kahvilat saavat ottaa asiakkaita terasseilleen. Terassin asiakaskapasiteetista saa kuitenkin olla käytössä korkeintaan 50%. Pöytien etäisyys toisistaan pitää olla vähintään kaksi metriä. Yhdessä pöytäryhmässä saa olla korkeintaan 10 asiakasta. Kahvilat eivät saa ottaa asiakkaita sisätiloihin, mutta voivat myydä ruokaa mukaan otettavaksi.

Ravintoloissa ja baareissa pitää sisäänkäynnin yhteydessä olla käsidesiä asiakkaiden käytettävissä. Fyysisiä ruokalistoja, paperiserviettejä, hammastikkuja, maustepulloja yms. ei anneta asiakkaille.

Kaupat

Alle 400 neliömetrin kaupat voivat avata ovensa, mutta asiakkaita saa ottaa kerralla sisään vain 30% normaalista kapasiteetista. Asiakkaiden kahden metrin turvavälistä pitää huolehtia ja yli 65-vuotiaille varata oma aika asioimiselle.

Muut liikkeet

Autoliikkeet, katsastuskonttorit, puutarhamyymälät saavat avata ovensa. Näihin ei sovelleta 400 neliömetrin rajoitusta, vaan ne voivat toimia ajanvarauksella. Kaikki liikkeet pitää desinfioida kahdesti päivässä.

Kirjastot / museot

Kirjastot voivat avata ovensa lainaajille, mutta tilaisuuksia ei saa järjestää. Museot saavat myös avata, mutta sisään saa ottaa kerralla korkeintaan 30% asiakaskapasiteetista.

Markkinat

Ulkoilmamarkkinat voivat aloittaa toimintansa, mikäli paikalliset viranomaiset antavat siihen luvan. Jos markkinat avataan, myyntikojuja saa olla 25% normaalista määrästä ja asiakkaita alueella kolmasosa normaalista.

Hotellit

Hotellit voivat aloittaa toimintansa. Asiakasmäärää ei rajoiteta, mutta yleisten tilojen, kuten ravintoloiden ja aamiaishuoneiden käyttö on rajoitettua.

Hautajaiset

Hautajaisia voi järjestää. Läsnäolijoiden määrä on rajattu ulkoilmatilaisuuksissa 15 omaiseen ja sisätiloissa 10 omaiseen.

Uskonnolliset tilaisuudet

Kirkot ja muut uskonnolliset tilat voidaan ottaa käyttöön. Henkilömäärä on rajattu kolmasosaan normaalista ja kasvosuojia tulee käyttää.

Urheilu

Ulkoilmaurheilupaikat voivat aloittaa toimintansa. Ajanvarausjärjestelmä pitää olla käytössä ja kunkin vuoron päätteeksi tila pitää desinfioida.

Ajoneuvot

Autoilun pykäliä on helpotettu. Nyt samassa taloudessa asuvat voivat liikkua samalla autolla, ja vieläpä ilman kasvomaskeja. Tämä pätee nyt myös 0-vaiheessa olevilla alueilla. Jos autossa on eri talouksissa asuvia, saa kullakin istuinrivillä olla korkeintaan kaksi henkilöä, eli esimerkiksi tavallisessa henkilöautossa kaksi edessä ja kaksi takana. Tällöin pitää käyttää maskeja ja pysytellä mahdollisimman etäällä toisista matkustajista. Moottoripyörällä ja skootterilla voi kulkea kaksi samassa taloudessa asuvaa henkilöä ilman maskeja.

Lähteet: BOE ja El País

Mitä pidit jutusta?
+1
369
+1
41
+1
15
+1
17
+1
3
+1
11

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa