Uutiset

Málaga on päättänyt hävittää papukaijat ampumalla

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Málagan katukuvassa vihreä papukaija on tuttu näky. Kaupunki haluaa niistä eroon, koska ne ajavat tiehensä muita lintulajeja ja ovat haitaksi kasvillisuudelle. (Kuva: Angelsh~commonswiki/Wikimedia Commons)

Málaga on päättänyt hankkiutua eroon nopeasti kasvavasta papukaijakannasta ampumalla linnut ilmakiväärillä. Kyseistä vihreää papukaijalajia pidetään ympäristölle haitallisena.

Málaga on päättänyt hankkiutua eroon nopeasti kasvavasta papukaijakannasta ampumalla linnut ilmakiväärillä. Kyseistä vihreää papukaijalajia pidetään ympäristölle haitallisena.

Málagan kaupunki toteaa, että kunhan kaijat on saatu hävitetyksi, voidaan taas kuulla muiden lintujen laulavan, ja että kukaan tuskin kaipaa papukaijojen aiheuttamaa meteliä.

Málaga ottaa mallia Zarazogan kaupungista, missä kaijat tuhosivat kasveja ja ajoivat tiehensä paikallisia lintulajeja.
Lähes kaikki Zarazogan asukkaat olivat lintujen hävittämisen kannalla. Papukaijakanta saatiin tuhotuksi noin kahden vuoden aikana ampumalla kaikki aikuiset linnut.

Málagassa papukaijoja on laskettu olevan lähes tuplasti Zarazogaan nähden. Koko suur-Málagan alueella niitä on arvioitu olevan noin 4.500 yksilöä, joista noin 3.000 asustaa Málagan keskustassa. Lintujen määrän arvioidana kaksinkertaistuvan noin kolmessa vuodessa, ellei mitään tehdä.

Lintujen ampumista kiväärillä lähietäisyydeltä puolustetaan sanoen sen aiheuttavan niille vähemmän stressiä kuin niiden tappaminen pyydystämällä ne ensin verkkoon ja nukuttamalla sen jälkeen.

Lähde: Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa