Koronaseuranta Uutiset

Málaga joutuu sulkemaan ravintolat, rannikon muut suomalaiskaupungit eivät

Málagan kaupunki hiljenee entisestään..

Málagan kaupungin ilmaantuvuusluku nousi maanantaina yli tuhannen. Se tarkoittaa, että ravintolatoiminta ja muu ei-välttämätön liiketoiminta loppuu kaupungissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Sulku on voimassa vähintään kaksi viikkoa.

Viikonlopun tartuntalukemat olivat Andalusiassa ja Málagan provinssissa synkät. Lauantaina ja sunnuntaina Andalusiassa todettiin molempina päivinä piirun vajaat 7.900 uutta tartuntaa ja perjantainakin yllettiin yli 7.500:n.

Myös Málagan provinssissa luvut nousivat torstain toivoa antavien numeroiden jälkeen. Málagan provinssin korkein lukema nähtiin sunnuntaina, silloin uusia tartuntoja todettiin ennätykselliset 1787 kappaletta.

Tänään maanantaina luvut ovat jälleen selvästi viikonlopun lukemia alhaisemmat. Andalusiassa uusia tartuntoja on rekisteröity viimeisen vuorokauden aikana 4.285 ja Málagan provinssissa 892 kappaletta.

Viikonlopun synkät lukemat ovat nostaneet myös 14n vuorokauden ilmaantumislukua sataa tuhatta asukasta kohti. Málagan kaupunki ylitti tuhannen kriittisen rajan, mikä johtaa liiketoimien, kuten ravintolatoiminnan sulkemiseen vähintään kahdeksi viikoksi.

Muissa Aurinkorannikon suomalaiskaupungeissa tuhannen rajapyykki ei mennyt rikki, eli säännöt jatkuvat samanlaisina, kuin mitä ne ovat jo pari viikkoa olleet. Nousua kuitenkin tapahtui, joten seuraava jännitettävä ajankohta on tulevan viikon torstai. Silloin Andalusian hallinto tarkastelee lukuja seuraavan kerran ja tekee niiden johdosta mahdollisia päätöksiä.

Maanantain ilmaantuvuusukuja Aurinkorannikon kaupungeissa: (14vrk/100.000 asukasta)

 

  • Fuengirola 838
  • Mijas 938
  • Benalmádena 852
  • Torremolinos 682
  • Marbella 1.259
  • Málaga 1.008

 

 

Mitä pidit jutusta?
+1
162
+1
7
+1
10
+1
12
+1
208
+1
23

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa