Uutiset

Maa järisi Málagassa torstaina

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Kuva: kuvakaappaus/www.ign.es

Eri puolilla Málagaa mitattiin torstaina runsaan neljän magnitudin järistyksiä. Henkilövahingoilta on vältytty ja aineellisetkin vahingot ovat jääneet pieniksi.

Eri puolilla Málagaa mitattiin torstaina runsaan neljän magnitudin järistyksiä. Henkilövahingoilta on vältytty ja aineellisetkin vahingot ovat jääneet pieniksi.

Esteponasta luoteeseen sijaitsevassa Gaucínissa mitattiin torstaina 26.4. voimakkuudeltaan 4,2 magnitudin maanjäristys. Joidenkin lähteiden mukaan järistyksen voimakkuus olisi ollut 4,5 magnitudia.

Noin kymmenen kilometrin syvyydessä tapahtuneen järistyksen ajankohta oli kello 13.13.

Järistys tuntui selvästi Aurinkorannikolla muun muassa Esteponan ja Marbellan alueilla, mutta se oli havaittavissa lievänä ja lyhytaikaisenä tärähtelynä myös Fuengirolassa.

Saatavilla olevien tietojen mukaan järistys säikäytti erityisesti Gaucínin asukkaat, mutta aiheutti ainoastaan vähäisiä aineellisia vahinkoja. 4 – 4,9 magnitudin järistykset luokitellaan lieviksi.

Myös Granadasta pohjois-koilliseen sijaitsevassa Jódarissa mitattiin torstaina selvä maanjäristys hieman Gaucínissa tapahtuneen järistyksen jälkeen. Jódarissa maa järisi 3,7 magnitudin voimakkuudella.

Aikaisin torstaiaamuna mitattiin myös Portugalin lounaisrannikolla niin ikään 4,5 magnitudin järistys. Sen keskus oli 19 kilometrin syvyydessä.

Viime päivinä Málagan alueella on ollut runsaasti pienempiä järistyksiä erityisesti Jódarin lähistöllä. Yksi suurempi, 4,4 magnitudin järistys tapahtui Málagasta parikymmentä kilometriä luoteeseen sijaitsevassa Almogíassa 18. huhtikuuta. Järistyksen keskus oli 53 kilometrin syvyydessä.

Pienet järistykset ovat Málagan alueella melko tavallisia. Espanjan eteläpuolisella Välimerellä tapahtuvat pienemmät järistykset ovat niin ikään yleisiä.

Lähteet: www.meteosolana.net, Malaga Hoy, Sur

Tiina Piha

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa