Koronaseuranta Uutiset

Lentoyhteys Málagasta Suomeen katkeaa, jos olet jumissa toimi näin

Sekä Finnair että Norwegian ovat tämän hetken tiedon mukaan lopettamassa Helsingin ja Málagan väliset lennot lauantaina 21.3. Moni on huolissaan pääsystään kotiin.

 

Mikäli olet jumissa Aurinkorannikolla tee matkustajailmoitus ulkoministeriölle osoitteessa matkustusilmoitus.fi . Tätä kautta ministeriö saa tietoa siitä, kuinka paljon suomalaisia on haluamassa takaisin kotiin, mutta ei saa lentoa ennen 21.3.

Matkustusilmoitus tehdään normaalisti ennen matkalle lähtöä, mutta tässä tapauksessa on tärkeää tehdä se nyt, jos olet matkalla ja haluat kotiin.

-On tärkeää, että ministeriö tietää millainen tarve oikeasti on. Voi hyvin olla, että ministeriö määrää Finnairin lentämään noutolentoja niille lentokentille, josta painetta on. Málaga on todennäköisesti kovimman paineen alla, kertoo Jenni Sirviö Meriatur.com matkatoimistosta.

Suomen viranomaiset tai Finnair eivät ole millään muotoa tuoneet toistaiseksi julkisuuteen tietoja mahdollisista pelastuslennoista. Varmasti sellaisia on pohdittu, kapasiteettia kyllä riittää, koska Helsinki-Vantaalla seisoo laivueellinen koneita käyttämättöminä.

Meriatur.com matkatoimisto on ollut ylityöllistettynä viime viikosta saakka lentojen järjestelyjen vuoksi.
-Nyt tilanne on se, että yhtään lentoa ennen lauantaita Suomeen ei ole enää jäljellä. Omatoimisesti erilaisia pomppulentoja voi yrittää varata, mutta rajoituksia astuu voimaan koko ajan lisää, joten riski siitä, ettei kotiin pääse on iso, Sirviö sanoo.

Fuengirolassa toimiva suomalainen matkatoimisto pyrkii auttamaan kotiin haluavia kaikin keinoin.
-Jos olet jumissa ja haluat Suomeen, laita meille sähköpostia. Laita postin otsikoksi ”Lento kotiin” ja kerro postissa nimesi, kuten se lukee passissasi ja yhteystietosi. Mikäli lisälentoja tulee, teemme varauksia sinulle välittömästi ja välitämme tiedon sinulle. Mutta tuo matkustusilmoituksen tekeminen on äärimmäisen tärkeää, muuten pelastus- tai muita lisälentoja ei varmasti tule, Sirviö painottaa.

Tässä linkki matkustusilmoituksen tekemiseen: MATKUSTUSILMOITUS

Tässä linkki ulkoministeriön ajankohtaista sivulle, jossa myös annetaan ohjeita. AJANKOHTAISTA UM

Mitä pidit jutusta?
+1
325
+1
17
+1
4
+1
8
+1
15
+1
16

Kolumnit

Viikon kysymys

Kumpaa grillaat mieluummin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa