Blogi

Likeltä liippas ettei kaukaa hakenu

Olipa muuten lähellä, ettemme perheeni kanssa löytäneet todellista unelmakotia Espanjasta. Netistä osui silmiimme tämä helmi. Makuuhuoneita juuri sopivasti, hyvä sijainti, yleisestä linjasta poiketen erittäin tyylikkäät huonekalut, ja vuokra ehkä jopa liian edullinen. Ilmoittaja lupasi vastailla Whatsappilla, joten kyselemään.

Vuokraaja kertoi olevansa sotilas, joka ei komennusten takia tarvitse asuntoa viiteen vuoteen. Juuri nyt selitti olevansa pari viikkoa NATOn tukikohdassa, ja kun ei kaupungissa asu sukulaisiakaan, niin oli antanut vuokraamisen firman hoidettavaksi. Asuntoa koskeviin kysymyksiin sotamies vastaili kumman ylimalkaisesti, ja esimerkiksi parvekkeen kokoon ja suuntaan ei tullut vastausta millään. Palaneen käry alkoi hiipiä tuulenhalkojaan.

Vuokrafirma osoittautui Airbnb:ksi. Vuokraaja laittoi linkin suoraan asuntonsa sivulle, ja siellä odotti laaja esittely aiempien asiakkaiden vuolailla kehuilla kuorrutettuna. Sieltä vaan kahden kuukauden vuokra ja kuukauden vuokratakuu maksamaan luottokortilla, ja vielä saapuessa diilin voi peruuttaa ja saada saman tien rahat takaisin, jos ei asunto miellytäkään. Jos miellyttää, niin sorvataan sopimus pitkäaikaiseksi, ja homma selvä.

Kokonaispaketti tuoksui edelleen vähintään keskiraskaasti. Aloin etsiä kyseistä asuntoa suoraan Airbnb:n palvelusta. Ja arvaa mitä? Ei löytynyt! Aloin tutkia saamaamme linkkiä tarkemmin, ja sehän ei ollutkaan ihan samaa mallia kuin firman virallisilla sivuilla. Lähellä, muttei aivan.

Kun seuraavana päivänä uteliaisuudesta kurkkasin, vieläkö asunto on tarjolla, oli vastassa tiedote, että ilmoitus on poistettu, koska sitä epäillään huijaukseksi.

Joskus se unelma-asunto on vain yhden huijauksen päässä.

Janne Leipijärvi

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa