Blogi Urheilu

La Liga: Hiljentymisen aika

Tässä kun lentokoneessa istun ja kolumnia raapustan, fiilis on katossa. Ei siksi, että kohta laskeudutaan hyiseen Suomeen, vaan siksi että viikonloppuna tapahtuu. Joulu on toki henkilökohtaisesti rentoutumisen aikaa ja levon maksimointia.

Mutta aatonaattona 23.12. kello 13 Espanjan aikaa koko maa hiljentyy hetkeksi, ennen kuin repeää liitoksistaan kokonaan. Kuppilat täyttyvät, oluet ja tapakset tekevät kauppansa, on aika El Clasicon.

Real-Madrid ja Barcelona, kaksi suurinta, kohtaavat ensimmäistä kertaa liigassa tällä kaudella. Ottelun merkitys on erittäin suuri, vaikka kausi onkin nuori. Katalaanit ovat, kautta edeltäneistä spekuloinneista huolimatta, olleet erinomaisessa iskussa alkukauden, eivätkä ole hävinneet vielä yhtään ottelua.

Real Madridin alkukausi on ollut ailahteleva. Alku ilman suurinta tähteään, Cristiano Ronaldoa, peli oli aivan kammottavaa sähläystä. Vaikka kyseinen herra mukaan on tullutkin, niin peli liigassa on ollut kokonaisuutena enemmän mollivoittoinen verrattuna siihen mitä sen tuolla miehistöllä pitäisi olla.

Joukkueiden ero on tällä hetkellä 11 pistettä, toki ”Los Blancos” on pelannut ottelun vähemmän. Mielestäni juuri se detalji antaa tälle näytökselle vielä mainion lisämerkityksen. Mikäli Barcelona voittaa ottelun, ero repeää jo 14 pisteeseen, ja paineet siirtyvät viimeistään silloin madridilaisten harteille. Ottelun päättyessä kotijoukkueen voittoon, ero kapenee kahdeksaan pisteeseen, ja tällöin vielä sen rästiottelun voittamalla Real Madrid nousisi jo viiden pisteen päähän.

Vaikka kausi onkin erittäin pitkä eikä edes puoliväliä ole ylitetty, niin tulevan lauantain ottelulla saattaa olla suuren suuri merkitys mestaruustaistoa ajatellen.

Olet sitten Espanjassa tai Suomessa, niin kasaa mukava porukka ympärillesi ja nauti tästä taistosta täysin rinnoin. Tätä matsia ei kannata missata.

Äärimmäisen hyvää joulua ja erittäin antoisaa tulevaa vuotta 2018 kaikille lukijoille. Muistakaa rauhoittua ja nauttia.

Otto Pihkala

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa