Matkailu

Kuninkaan polku vie elämyksiin

Caminito del Rey kulkee jopa 100 metrin koekudessa. (Kuvat: Sonja Riihikangas)

Caminito del Rey on maailmanluokan patikointikohde, joka lumoaa kauneudellaan.

Kuninkaan polku eli Caminito del Rey on pysytellyt vuodesta toiseen yhtenä Andalusian suosituimpana turistikohteena. Aiemmin yhtenä maailman vaarallisimmista patikkapoluista tunnettu reitti on ollut täysin turvallinen keväästä 2015 lähtien, jolloin se avattiin uudelleen.

Vain noin tunnin ajomatkan päässä Fuengirolasta sijaitseva Caminito del Rey kulkee jylhissä maisemissa vuorenseinämään pultattuja puusiltoja pitkin.

Liput reitille on varattava hyvissä ajoin etukäteen, ellei sitten osallistu järjestetylle retkelle. Aloituspisteellä tarkistetaan vielä kaikkien liput ja henkilöllisyydet.

Lumoavaa luontoa

Caminito del Reyn maisemat hivelevät silmiä koko reitin ajan. Vaikka patikointipolku ei enää olekaan pelkästään hurjapäitä varten, maisemiensa puolesta kävely siellä on ikimuistoinen elämys. Vaarallisuudesta ei ole enää tietoakaan, vaan polulla voi vaeltaa vaikka koko perhe.

Junareitiltä on hienot näkymät kuninkaan polulle.

Noin seitsemän kilometrin mittaisella patikkareitillä vierähtää helposti muutama tunti, jos pysähtyy välillä nauttimaan jylhistä vuorimaisemista, turkoosina alhaalla rotkossa virtaavasta Guadalhorce-joesta, taivaalla kaartelevista linnuista ja luonnon rauhasta sekä hiljaisuudesta.

Jylhiä maisemia

Patikkareitti sopii myös korkeita paikkoja kammoaville, sillä aivan koko aikaa reitti ei kulje vuorenseinämässä. Reitti on myös niin turvallinen, ettei syytä pelkoon ole.

Uudistetun polun alapuolelle on jätetty muistoksi vanha, vaarallinen, halkeamia ja rapistumia täynnä oleva hutera reitti, jonka katsominen saattaa heikkohermoisia hallottaa.

Uuden puusillan alapuolella kulkee vanha rapistunut reitti.

Reitin loppupään tuntumassa on vahva lasitasanne, jonka päälle voi pysähtyä seisomaan ja tuijotella kenkien välistä alas rotkoon.

Pian sen jälkeen pääsee astumaan Balconcillo de los Gaitanesin rotkon riippusillalle, josta aukeavat jylhät maisemat molempiin suuntiin. Silta kulkee noin sadan metrin korkeudessa.

Caminito del Rey on maailmanluokan luonnonnähtävyys, jonka on kävellyt jo yli miljoona vierailijaa eri puolilta maailmaa.

Sonja Riihikangas

Mitä pidit jutusta?
+1
56
+1
4
+1
1
+1
1
+1
2
+1
2

Kolumnit

Mika Heikkilä

Shoppailumania

Korona-aikana olen löytänyt verkkokaupat. Kivijalkakauppojen kannattajalle se aiheuttaa suurta syyllisyyttä. Olen...

Viikon kysymys

Uskaltaisitko mennä kuljettajattoman linja-auton kyytiin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa