Blogi Pääkirjoitukset

Kovennettua seisomaan

Elämme jännittäviä aikoja. Lehden painoon mennessä ei ollut vielä täyttä varmuutta siitä, kumpi ehdokkaista voitti USA:n presidentinvaalit. Vielä vähemmän oli selvillä se, kuka Yhdysvaltoja johtaa ensi vuoden alussa, kävi vaaleissa miten tahansa.

Jännitettävää riittää myös Aurinkorannikolla. Koronaluvut eivät ikävä kyllänäytä asettuvan Andalusiassa kovin hyvälle mallille nykyisillä toimenpiteillä. Kieli keskellä suuta odotamme sunnuntaita, jolloin vallanpitäjien on tarkoitus miettiä, miten jatketaan poikkeustilaa maanantaista 9.11. eteenpäin.

Mikäli käännöstä parempaan ei viikonlopun aikana tapahdu, rajoituksia todennäköisesti kovennetaan. Ei tarvitse olla suuri oraakkeli veikatakseen, että kovennettua on tulossa. Mitkä rajoitukset astuvat voimaan ja ketä kaikkia ne koskevat, sitä jännitämme.

Poliitikkojen puheita kuunnellessa vaikuttaa siltä, että täydellisen ulkonaliikkumiskiellon toimeenpanoon on nyt erittäin korkea kynnys. Oletettavampaa on, että joitakin toimintoja suljetaan, lähinnä sellaisia, joissa ihmiset ovat välittömässä kosketuksessa keskenään. Ennakkopuheista on kuitenkin pääteltävissä, että kouluja ei ainakaan toistaiseksi olla sulkemassa.

Alikersantti Lehto seisoi Tuntemattomassa kovennetun rangaistuksen, vaikka vihollisen pommit räjähtelivät vieressä. Vähän samanlainen kohtalo on Aurinkorannikon ravintolayrittäjillä, mikäli ovet maanantaina lyödään säppiin. Kyykkyyn ei kannata mennä, yhtä hyvä mahdollisuus on selvitä selkä suorana.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
7
+1
0
+1
2
+1
0
+1
1
+1
1

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa