Koronaseuranta Uutiset

Koronarokotteita aletaan pullottaa ja pakata Espanjassa

Ruotsalais-englantilaisen AstraZenecan koronarokotteita aletaan pakata ja jaella Espanjasta käsin. AstraZeneca ja espanjalainen Insud Pharma ovat sopineet asiasta.

 

Työt alkavat helmikuussa Insud Pharman modernissa tehtaassa Azuqueca de Henaresin kaupungissa Guadalajarassa, Madridin koillispuolella.

Englannissa kehitetystä AstraZeneza AZD1222 -koronarokotteesta jätettiin EU:lle myyntilupahakemus 12. tammikuuta, ja siitä tulee näillä näkymin Pfizer-BionTechin ja Modernan jälkeen kolmas EU:ssa myyntiluvan saava koronarokote. Mitä ilmeisimmin myyntilupa myönnetään vielä ennen tammikuun loppua, jonka jälkeen työt espanjassa pääsevät alkamaan.

EU on tehnyt AstraZenecan rokotteista 300 miljoonan annoksen yhteisostosopimuksen. Myös AstraZenecan rokotetta annetaan kaksi annosta maksimisuoja saamiseksi, joten määrä riittää 150 miljoonan henkilön suojaamiseen.

Sopimuksen mukaan Espanjan osuus koko määrästä on 10%, joten AstraZenecan rokotteilla suoja saadaan jopa 15 miljoonalle espanjalaiselle. Yhdessä aiemmin markkinoille tulleiden Pfizer-BionTechin ja Modernan kanssa Espanjalla on nyt sopimus 106 miljoonasta rokoteannoksesta, jotka riittävät 53 miljoonan ihmisen suojaamiseen. Luku on 6 miljoonaa korkeampi kuin maan asukasluku.

Lähde: Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
169
+1
7
+1
4
+1
3
+1
2
+1
7

Kolumnit

Hannu Korhonen

Käymälänero?

  Nykyisessä yhteiskunnan talouskurimuksessa on hyvä pohtia keinoja valtion kassan parantamiseksi....

Viikon kysymys

Uskaltaisitko mennä kuljettajattoman linja-auton kyytiin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa