Uutiset

Kevään ensihelteet saapuvat Andalusiaan

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Torstaina, Andalusian päivänä lämpömittarien elohopeat alkoivat kivuta ylöspäin. Pyhäpäivän ja lämmön innoittamana perheet siirtyivät rannalle viettämään laatuaikaa.

Tuleva viikonloppu on eteläisessä Espanjassa parasta mahdollista ulkoiluaikaa. Lämpötila nousee varsinkin sisämaassa suomalaisittain hellelukemiin.

Tuleva viikonloppu on eteläisessä Espanjassa parasta mahdollista ulkoiluaikaa. Lämpötila nousee varsinkin sisämaassa suomalaisittain hellelukemiin.

Viikonlopun lämpimin päivä on sunnuntai. Silloin suomalainen helleraja 25 astetta rikkoutuu käytännössä koko Andalusiassa aivan rannikkoseutuja lukuun ottamatta. Esimerkiksi Sevillaan ennustetaan jopa 27 astetta sunnuntai-iltapäiväksi.
Meri viilentää rantaviivan läheisyyttä siinä määrin, että Fuengirolaan luvataan korkeimmillaan sunnuntaille 23 astetta lämmintä. Käytännössä lämpö nousee kuitenkin korkeammaksi, mikäli tuuli ei viilennä ilmaa runsaasti. Tuuliennusteissa näkyy vain heikkoa tuulta, sunnuntaille ennustetaan alle 2m/s.

Myös yölämpötilat ovat nousussa. Vielä viime viikolla rannikolla mittari painui yöllä alle kymmeneen asteeseen, viikonloppuna elohopea pysyttelee lähellä 15:tä astetta myös öisin. Yölämpötiloissa meren läheisyys vaikuttaa päinvastoin kuin päivällä. Fuengirolassa yöt ovat lämpimiä, Sevillan päivähelteistä huolimatta yöllä kannattaa pukeutua lämpimästi, alimmat lämpötilat ovat 5-7 astetta.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Sään ja pukeutumisen suhteen eletään murrosvaihetta. Osa kulkee toppatakeissa, osa shortseissa.

Aurinkoisuuden suhteen perjantai näyttää kaikkein pilvisimmältä päivältä. Lauantaina ja sunnuntaina taivaalla saattaa liikkua joitain kumpupilviä, mutta aurinko paistaa käytännössä koko päivän.

Pidempiaikaisissa ennusteissa näyttää siltä, että koko maaliskuu vietetään kuivissa, kohtuullisen lämpimissä keleissä. Sunnuntain jälkeen sää viilenee jonkin verran sekä rannikolla että sisämaassa. Accuweatherin pitkäaikaisen ennusteen mukaan seuraava sadepäivä on tasan kuukauden kulutta aprillipäivänä 1.4.

Sää Aurinkorannikolla on ollut kuluneena talvena vaihteleva. Loka-marraskuu oli kylmä, tuulinen ja sateinen. Aurinko tuli pysyvästi esiin joulukuun alkupäivinä ja on siitä saakka ollut lähes jokapäiväinen ystävämme. Toki mukaan on mahtunut jokunen pakollinen sadepäiväkin.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa