Koronaseuranta Uutiset

Kasvomaskeja harkitaan pakollisiksi

Espanjan terveysministeriö harkitsee kasvomaskien käyttöä pakolliseksi julkisilla paikoilla liikuttaessa.

 

Kasvomaskien käyttö tuntuu nousevan koko ajan tärkeämmäksi, mitä kauemmin koronapandemia kestää. Alkuun lähes kaikkien asiantuntijoidenkin suulla todettiin, ettei niiden käytöstä ole käytännössä mitään hyötyä. Pikkuhiljaa ääni kellossa on muuttunut, ja tällä hetkellä kasvomaskien käyttö on käytännössä pakollista esimerkiksi julkisissa kulkuvälineissä ja kaupassa asioidessa. Myös katukuvassa maskit lisääntyvät jatkuvasti.

Nyt Espanjan terveysministeriössä harkitaan kasvomaskien käytön määräämistä pakolliseksi lähes kaikilla julkisilla alueilla. Maanantaina terveysministeri kysyi alueellisten terveysviranomaisten mielipidettä siitä, pitäisikö maskin käyttäminen julkisilla paikoilla asettaa suositukseksi vai velvollisuudeksi.

El País -lehden tiedustellessa asiaa, terveysministeriö vastasi vain, että jos muutoksia tulee, niistä ilmoitetaan etukäteen, mutta toistaiseksi jatketaan nykyisillä ohjeistuksilla. Niiden mukaan siis kasvomaskien käyttö on pakollista julkisissa liikennevälineissä ja suositeltua silloin kun kahden metrin turvaetäisyyttä ei voida pitää.

Lähde: El País

Mitä pidit jutusta?
+1
139
+1
8
+1
6
+1
8
+1
9
+1
33

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa