Uutiset

Käsimatkatavarat maksullisiksi tästä päivästä alkaen Norwegianilla

Enää perinteisiä lentolaukkuja ei saa tuoda ilmaiseksi Norwegianin koneiden matkustamoon.

Norwegian otti tänään (23.1.2020) käyttöön uuden käytännön matkatavaroiden osalta. Suurin muutos koskee käsimatkatavaroita, hyllylle laitettavasta laukusta pitää tästä päivästä alkaen maksaa.

Osana uutta käytäntöä Norwegian on myös kasvattanut istuimen alle tulevan laukun kokoa, nostanut kirjattavan matkatavaran painon 20 kilosta 23 kiloon ja nostanut Flex- ja Premium -lippujen käsimatkatavaroiden yhteenlasketun painon 10 kilosta 15 kiloon.

Jatkossa halvimman lippuluokan lipun ostanut matkustaja voi halutessaan ottaa käsilaukun lisäksi hyllylle laitettavan lentolaukun. Siitä pitää lennosta riippuen maksaa 5-9 euroa. Tämä lisälaukku pitää varata viimeistään neljä tuntia ennen lennon lähtöä.

On myös mahdollista hankkia kalliimman hintaluokan lippu, johon lentolaukku kuuluu. Kalliimmissa lipuissa on toki muitakin etuja. Tieytsti ylimääräisen laukun voi kirjata myös ruumaan laitetettavaksi matkalaukuksi, jolloin siitä menee tariffin mukainen lisämaksu.

– Meille on tärkeää, että kaikki, jotka lentävät Norwegianilla, saavat hyvän matkakokemuksen. On väärä oletus, että matkustamossa olisi tarpeeksi tilaa kaikkien matkustajien matkatavarahyllyille sijoitettaville käsimatkatavaroille. Useimmat lentokoneistamme kuljettavat 186 matkustajaa ja koneissa on tilaa noin 80 käsimatkatavarahyllylle sijoitettavalle laukulle. Nyt, kun uusi käytäntö on astunut voimaan, tavoitteenamme on tehdä koneeseen noususta sujuvampaa matkustajillemme, säästää aikaa käsimatkatavarahyllyllä olevien matkatavaroiden uudelleen järjestelyssä ja auttaa varmistamaan, että koneemme lähtevät ajallaan, sanoo Norwegianin VP Product Management Cecilie Nybø Carlsen.

Norwegian toivoo niiden asiakkaiden, joilla on hyllylle sijoitettavia matkatavroita tulevan ajoissa lähtöportille koneeseen nousua varten, jotta heillä on pääsy ensimmäisten joukossa matkatavarahyllyille.

Nyt tehdyt käytäntömuutokset eivät koske ennen 23.1. ostettuja matkalippuja.

Mitä pidit jutusta?
+1
76
+1
6
+1
2
+1
7
+1
10
+1
13

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet kellojen siirtämisestä talvi- ja kesäajan välillä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa