Karavaanarit halutaan kuriin Carvajalissa

Matkailuautoletkat ovat tuttu näky Fuengirolan rantakadulla Carvajalin kaupunginosassa.

Matkailuautoista on tullut ongelma Fuengirolassa Carvajalin kaupunginosassa. Autot parkkeerataan kadunvarteen jopa pariksi vuodeksi.

Carvajalin asukkaat ja osa kauppiaista ovat kyllästyneitä matkailuautojen huolettomaan pysäköintiin rantakadun varressa ja he vetoavatkin nyt viranomaisiin ongelman ratkaisemiseksi.

Matkailuautoja on kadun varressa yhtä aikaa jopa kymmenien kulkupelien letka, ja osa autoista pysyy paikoillaan niin kauan kuin omistajan loma kestää, jotkut jopa parin vuoden ajan. Pysäköinnin sallittu enimmäisaika olisi 48 tuntia. Useimmissa autoissa on asukkaiden huomioiden mukaan espanjalaiset kilvet.

Asukkaat ja kauppiaat kokevat ongelmaksi erityisesti jätevesien valuttamisen jalkakäytävälle. Myös karavaanareiden muuta käytöstä paheksutaan. Monet kokkaavat auton vieressä kadulla ja viettävät siinä muutenkin aikaansa toisten autojen asukkaiden kanssa kuin leirintäalueella ikään.

Paikallispoliisi ei jostain syystä ole reagoinut tilanteeseen asukkaiden odotusten mukaisesti ja se on jättänyt ilmoittamatta autojen omistajille sääntöjen vastaisesta toiminnasta. Tätä pidetään yhtenä syynä tilanteen pitkittymiseen.

Carvajalin asukkaat vaativat nyt kaupungilta matkailuautojen pysäköintiä ja kaupunkialueella yöpymistä koskevien säännösten päivittämistä ja pysäköinnin enimmäisajan lyhentämistä 24 tuntiin poishinauksen uhalla. He painottavat, että Fuengirolassa on erinomainen leirintäalue, johon matkailuautot voivat suunnata. Samoin muun muassa feria-alueella on niille tarkoitettu parkkialue.

Tiina Piha

Lähde: Sur

Mitä mieltä olit kirjoituksesta?
  • Erinomainen (82)
  • Mielenkiintoinen (13)
  • Hyödyllinen (11)
  • Tylsä (6)
  • Vanha uutinen (2)