Matkailu

Kalifien kaupunki kutsuu jälleen

Córdoban moskeijakatedraali pysäyttää katselijansa.

Matkatoimisto Meriatur.com tarjoilee jälleen lokakuussa tilaisuuden tutustua yhteen Andalusian helmistä, kun Córdoban päiväretki tehdään 17.10.

Jos historialla tosiaan on sanonnan mukaisesti taipumusta havisemiseen, niin yksi paikka, missä havina on varmasti korvia huumaavaa, on Córdoba. Pohjoisessa Andalusiassa sijaitseva Córdoba oli keskeinen sivistyksen ja kulttuurin kehto jo tuhat vuotta sitten, kun Cordoban kalifaatti hallitsi sieltä käsin suurta osaa Iberian niemimaasta.

Córdoban keskeisiin vierailukohteisiin kuuluu eittämättä suuri moskeijakatedraali, joka rakennettiin alun perin islaminvallan aikaan 700–900-luvuilla moskeijaksi. 1200-luvulla kristityt valloittivat Córdoban maureilta katolilaisille, ja tämän seurauksena Kaarle V:n luvalla moskeijan sisälle alettiin rakentaa katedraalia 1520-luvulla.

Moskeijakatedraalin lisäksi Córdobassa pitää nähdä ja kokea hurmaavat juutalaiskorttelit. Siellä sijaitsee esimerkiksi 1300-luvulla rakennettu Andalusian ainoa jäljellä oleva synagoga.

Koko Córdoban vanha kaupunki on oikeastaan kuin suuri ulkoilmamuseo. Ei siis ihme, että kuuluu myös Unescon maailmanperintöluetteloon.

Mitä pidit jutusta?
+1
33
+1
3
+1
1
+1
2
+1
2
+1
1

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kakkajuttu

  Osa ihmisistä ei, häveliäisyyssyistä, voi lausua sanaa uloste tai kakka...
Hannu Korhonen

Käymälänero?

  Nykyisessä yhteiskunnan talouskurimuksessa on hyvä pohtia keinoja valtion kassan parantamiseksi....

Viikon kysymys

Aiotko ottaa korona-rokotteen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa