Henkilökuvat

Jussi Willman: ”Hirveesti terveisiä kaikille!”

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Vikkeläliikkeinen Jussi Willman pyörähti muutama viikko sitten Fuengirolassa tutuilla kulmilla. (Kuva: Esa Sääskilahti)

Witin legendaarisena isäntänä tunnetuksi tullut Jussi Willman on jälleen uuden edessä luovuttuaan osuudestaan vuoden verran Toivakassa toimineessa ravintolassa.

Witin legendaarisena isäntänä tunnetuksi tullut Jussi Willman on jälleen uuden edessä luovuttuaan osuudestaan vuoden verran Toivakassa toimineessa ravintolassa.

Ravintola Witin alkuperäisenä omistaja-isäntänä Fuengirolassa suuren ystäväjoukon kerännyt Jussi Willman lähettää lämpimiä terveisiä kaikille tutuilleen Toivakasta. Sinne hän muutti kumppaninsa Esa Sääskilahden kanssa kohtsillään pari vuotta sitten.

– Ihminen on hullu, jos ei myy ravintolaa, jonka joku haluaa ostaa, Willman kommentoi taannoista päätöstä Witin myymisestä ja muutosta Suomeen.

Kotimaahan häntä veti erityisesti se, että siellä asuvat sikäläisen hyvän ystäväpiirin lisäksi Willmanin lapset ja lapsenlapset.

– Lapsenlapset ovat vielä pieniä ja tarvitsevat abua, Jussi sanailee. Abu on lyhenne espanjan sanasta abuelo eli isoisä.

Espanjassa myös sukurakkaaksi tunnettu Willman olikin ehtinyt viettää jo toistakymmentä vuotta.

– Mutta myönnettävä on, ettei talvi Suomessa ole mikään herkkuhetki, hän lasauttaa.

Syksyllä tuli tylsää

– Asetuimme Toivakkaan, josta olimme ostaneet kesäasunnon jo muutamia vuosia aikaisemmin. Se kesä menikin nätisti, nautittiin, vaikka säät eivät olleetkaan kaksiset, Willman höröttää.

– No, syksyllä tuli sitten tylsää ja piti ruveta tekemään jotain ja alettiin etsiä paikkaa yritykselle.

Tuossa vaiheessa, Willman ja Sääskilahti löivät päät yhteen Eija Koriseva-Ruohomäen kanssa ja perustivat Toivakkaan noin satapaikkaisen ravintolan, jonka kantavana ideana oli Witin tapaan hyvä lounas.

– Lisäksi meillä oli tanssia ja karaokea.

Vaikea laji

Nyt Willman on jälleen uuden tilanteen edessä, kun hän ja Esa juuri viime viikolla päättivät luopua osuudestaan.

– Meillä oli kivat asiakkaat, hieno miljöö ja homma lähti rullaamaan hienosti. Kuitenkin tuli semmoinen tunne, että pitää pistää pakka uusiksi. Kimppayrittäjyys ei ole helppo laji ja se ei toiminut ihan kuten kuviteltiin, Jussi kertoo.

Hän kertoo monen Espanjasta tutun ystävän ja asiakkaan löytäneen tiensä Toivakan ravintolaan.

– Todella paljon, meille tuli kymmeniä ohikulkijoita ja vasiten sinne ajaneita, joitten kanssa ystävyys oli peräisin Espanjan-ajalta. Se oli aivan ihanaa.

– Ja vuoden aikana sieltä muodostui asiakasvirran myötä myös uusia erittäin hyviä ystävyyssuhteita, vertaansa vailla olevaksi seuramieheksi mainittu Willman hehkuttaa.

Lämpimiä muistoja

Jyväskylästä kotoisin oleva Jussi, ristimänimeltään Juha Willman valmistui ensimmäisten joukossa Suomessa suurtalousesimieheksi. Heti valmistuttuaan hän sai koulutustaan vastaavaa työtä Jyväskylän maalaiskunnasta. Myöhemmin hän eteni kotitalouden tuntiopettajan tehtäviin, ja ennen muuttoa Espanjaan 2000-luvun alkupuolella hän työskenteli ruokapalveluesimiehenä.

Muistot vuosista Bar Witin isäntänä – Witi muuten sai nimensä Jussin silloisen lemmikkikoiran mukaan – tuovat miehen mukaan edelleen tipan silmään.

– Meillä oli niin mukavat, älyttömän kivat asiakkaat. Heitä on ikävä. Saimme lukemattoman määrän ystäviä, joiden kanssa olemme Esan kanssa edelleen tekemisissä. Se oli helppoa, kivaa työskentelyä ja saimme asiakkailta hyvää, suoraa palautetta. Otimme jokaisen asiakkaan vastaan yksilönä ja pidimme heistä hyvää huolta.

Takaisin Espanjaan?

Juuri nyt Jussin tulevaisuus näyttää avoimelta, mutta miehen toiminnanhalun tietäen tilanne tuskin säilyy sellaisena pitkään.

– Entä nyt? En tiedä. Verkkoja on vedessä enemmän kuin laki sallii. Nyt menen kaihileikkaukseen ja Esa luustoleikkaukseen, hoidetaan nämä ensin alta pois ja sitten katsotaan, mitä ruvetaan isona tekemään. Joka tapauksessa paikoillamme ei voida olla, siitä ei tule hevon häntää!

Todennäköisin vaihtoehto Jussin mukaan on, että miehet jäävät Toivakan tuntumaan.

– Jos ei sitten jostain, vaikkapa Espanjasta, tule tietoa, että jotain voisi järjestää. Sekään ei ole pois suljettua, Jussi sanoo arvoituksellisesti ja nauraa päälle.

KUKA?

Juha ”Jussi” Willman, 63

  • Ravintola Bar Witin omistaja-isäntä v. 2004–2015 yhdessä liikekumppaninsa Esa Sääskilahden kanssa.
  • Koulutukseltaan suurtalousesimies
  • Vuoden 2001 Miss Suomi Heidi Willmanin isä

Tiina Piha

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa