Henkilökuvat

Jussi Haataja in memoriam – Laantui laulu, sammui silmä, laulaja on poissa

Jussi Haataja syntyin vuonna 1936 Vuolijoella. Hän menehtyi Aurinkorannikolla vuonna 2021 84-vuotiaana.

Mieskuoro Örisevät koki raskaan menetyksen kolme viikkoa sitten. Vakava sairauskohtaus vei kuoron nestorin ja pitkäaikaisimman jäsenen Juhani Jussi Haatajan.

 

Jussin ura Örisevissä alkoi edellisen vuosituhannen puolella 1999, jatkuen tähän vuoteen saakka. Ainoan keskeytyksen kuoron toiminnassa mukanaoloon muodosti omaishoitajajakso, jolloin Jussi vastasi rakkaan vaimonsa hoidosta.

 

Viimeiset vuodet olivat taas aktiivista mukanaoloa kuorossa. Jussi tiivisti oman aktiivisen suhtautumisensa ”koko elämä on ollut hullua tekemistä, kun mistään ei ole malttanut olla pois”.

 

Laulamisen ja 20 vuotta jatkuneen kuusamolaisen näyttämö- ja teatterielämän lisäksi Jussi ehti mukaan myös kunnallispolitiikkaan matkailulautakunnan puheenjohtajan ominaisuudessa. Olihan Ruka nousemassa suureen rooliin matkailukohteena.

 

Jussin fyysinen ja taidollinen etevyys tarjosi aktiiviselle miehelle mahdollisuuksia menestyä monialaisesti mm. lento-, pesä-, jalka-, ja jääpallossa sekä golfissa ja tenniksessä. Eikä vähiten alppihiihdossa, jossa hän suoritti Itävallassa hiihdonopettajan tutkinnon.

 

Kalamiehenä Jussi tunnettiin intohimoisena harrastajana, matkat ulottuivat ympäri maailmaa. Kuusamon vesien kalat taisivat sinutella Jussia.

 

Kaikki edellä kerrottu laaja-alainen kokemuspohja muokkasi Jussista persoonan, jonka oli helppo tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja toisin päin, hänen kanssaan oli helppo olla.

 

Mieskuoro Örisevät muistaa Jussia kaipauksella, mutta kiitollisena yhdessä vietetyistä vuosista.

 

Paikkasi rivissä on tyhjä, muistosi säilyy ja kantaa laulun ääntä tulevaisuuteen

 

R.I.P. Jussi

 

Lue Jussi Haatajan elämäniloa huokuva haastattelu viime syksyltä:  https://fuengirola.fi/jussi-haataja-ikinuori-oriseva/

Mitä pidit jutusta?
+1
28
+1
3
+1
2
+1
0
+1
82
+1
3

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa