Koronaseuranta Uutiset

Junta de Andalucía hylkäsi Fuengirolan ja Mijasin vetoomuksen

Andalusian maakuntahallinto ei suostu katsomaan Fuengirolaa ja Mijasia samaksi alueeksi edes Las Lagunasin kaupunginosassa.

Fuengirolan ja Mijasin kaupungit pyysivät jo maanantaina, että näitä kaupunkeja tarkasteltaisiin yhtenä alueena, varsinkin Las Lagunasin kaupunginosan suhteen. Nykyinen liikkumisrajoitus kieltää kaupungista toiseen liikkumisen, mikä isolla alueella esimerkiksi Las Lagunasissa tarkoittaa, että kadun ylittämisestä voi tulla sakot.

Kyse on myös muustakin. Jos pykälää tulkitaan tarkasti, joutuvat esimerkiksi monet ikäihmiset vaihtamaan lähikaupassa käymisen etäämmällä sijaitsevaan kauppaan, koska katua ei saa ylittää. Vastaavasti monen kaupan, kahvilan tai muun yrityksen asiakkaista suuri osa saattaa tulla normaalisti ”rajan väärältä puolelta”. Jos nämä asiakkaat karkotetaan pilkuntarkalla tulkinnalla, ei se ainakaan helpota yrittäjien valmiiksi tukalaa tilannetta.

Mijasin pormestari Josele González totesi alkuviikosta, ettei hän ainakaan aio käskeä ketään vaihtamaan lähikauppaansa kahden kilometrin kävelyyn vain kadun ylittämisen takia.

Andalusian maakuntahallitus ei kuitenkaan tällaista joustavuutta jaa. Kun itsehallintoalueen korkeimmalta taholta viimein kolmen päivän odottelun jälkeen saatiin vastaus, se oli kielteinen. Näin ollen Mijasin ja Fuengirolan rajaa tulkitaan – ainakin teoriassa – kirjaimellisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kadun ylittämisestä voidaan kirjoittaa sakko.

Mijasin pormestari Josele González kommentoi päätöksestä kuultuaan, että paikallispoliisia on opastettu informoimaan asukkaita päätöksestä. Samalla hän totesi, että ’emme aio aloittaa asukkaiden vainoamiskampanjaa, ymmärrämme, että valvonta on suoritettava valtateillä kaupunkien sisääntuloilla’.

Mitä pidit jutusta?
+1
60
+1
2
+1
11
+1
4
+1
64
+1
31

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa