Uutiset

Jouluaaton hukkumiskuolemat puhuttavat edelleen

Jouluaaton tragedia Aurinkorannikolla ei ole vielä loppuun käsitelty, vaikka viranomaiset ovatkin tapauksen jo sulkeneet.

 

Jouluaattona Aurinkorannikolla järkyttänyt kolmen hengen hukkumistapaus puhuttaa edelleen. Brittiperheen 52-vuotias isä, 9-vuotias tytär ja 16-vuotias poika löydettiin jouluaattona Mijasissa sijaitsevan Club La Costa World hotellin uima-altaasta hukkuneina.

Perheen äidin kertomuksen mukaan isä laskeutui altaaseen rappuja pitkin, auttaakseen veden varassa kamppailevia lapsiaan. Samaan aikaan äiti riensi hakemaan apua hotellin muilta asukkailta. Avun saapuessa paikalle, olivat kaikki kolme kuitenkin jo pinnan alla, eikä heitä saatu elvytettyä.

Viranomaisten tutkimuksissa tapaus on todettu onnettomuudeksi, joka johtui uhrien puutteellisesta uimataidosta. Perheen äiti ei kuitenkaan ole ollut tyytyväinen selitykseen. Hänen mukaansa he eivät ole missään vaiheessa kertoneet kenellekään, etteivät perheenjäsenet osaisi uida. Äiti uskoo, että uima-altaassa oli tapaturmahetkellä jokin vika, joka on vaikeuttanut uimista.

Asia on ollut näkyvästi esillä myös brittiläisissä medioissa. The Sun lehti haastatteli uima-altaiden turvallisuuteen erikoistuneita asiantuntijoita ja heidän näkemyksensä on, että tapausta tulisi tutkia lisää, se on nyt määritelty uimataidon puutteesta johtuvaksi onnettomuudeksi liian kevyin perustein.

Altaiden turvallisuuteen keskittyvän yhtiön omistaja Allen Wilson uskoo Euro Weekly -sivuston mukaan onnettomuuden johtuneen inhimillisestä virheestä, huolimattomuudesta ja huonosta allassuunnittelusta. Hän olisi valmis lentämään Aurinkorannikolle tutkimaan asiaa tarkemmin ilman mitään korvausta.

Viranomaisten mukaan ruumiinavausten tulokset viittaavat siihen, että kuolemien syynä oli hukkuminen. Uhreista ei löytynyt jälkiä, jotka viittaisivat siihen, että esimerkiksi altaan pumppujärjestelmä olisi jotenkin vaikuttanut asiaan.

Tapahtumien aikaan altaalla ei ollut uimavalvojaa. Käytäntö on normaali, koska allas on niin pieni, ettei se lain mukaan vaadi järjestettyä valvontaa.

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1
+1
25
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa