Blogi

Joe Biden – rakennetaan uudestaan paremmaksi?

USA:n vaaleissa maski jakoi puolueet karkeasti ottaen sen käyttäjiin ja niihin jotka eivät käytöstä paljoa välittäneet. Ensimmäiseen kuuluivat demokraatit ja jälkimmäiseen republikaanit.

Kreikkalaisen filosofin Platonin kerrotaan sanoneen: ”Antakaa minulle naamio, niin kerron teille totuuden”. Onko maskin takaa siis helpompi puhua totta? En tiedä, mutta ainakin USA:n vaaleissa maskia käyttämättömien suusta kuului liikaa sellaista puhetta, jota on vaikea todeksi uskoa.

USA:n vaalit ovat jakaneet maan muutenkin kahteen eri leiriin. Siinä onkin johdolla miettimistä, miten se saadaan taas yhtenäiseksi. Voitonpuheessaan Biden korosti haluavansa yhdistää kahtia jakautuneen maan ja ”korjata Amerikan sielun”. Biden siteerasi Saarnaajan kirjaa toteamalla että kaikella on aikansa. On aika rakentaa, on aika kylvää ja niittää, ja on aika parantaa. Nyt on aika parantaa. Vaalikampanjan teema ’Build Back Better’ tulee olemaan haastava urakka.

Barak Obaman uusi kirja ’Luvattu maa’ (2020) tuo esiin lisää uhkakuvia. Obama tuo esiin ajatuksen että ne pimeät henget, jotka ovat vaanineet jo pitkään republikaanipuolueen reunamilla – muukalaiskammo, anti-intellektualismi ja ennen kaikkea vastenmielisyys mustia ja ruskeita ihmisiä kohtaan – tuntuvat päässeen niskan päälle.

Muistelmissaan ’Promises to Keep’ (2007) Joe Biden toteaa: ”Käsitykseni itsestäni, ihmisistä ja koko maailmasta juontavat juurensa uskonnostani”. Biden on vasta toinen USA:n katolinen presidentti. Ensimmäinen oli John F. Kennedy 1961. Biden kertoo oppineensa, että ihmisellä on velvollisuus huolehtia paitsi perheestään, myös muista lähimmäisistä. Hyvä periaate Valkoista Taloa johdettaessa!

Hannu T. Korhonen

Kirjoittaja on eläkkeelle siirtynyt Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija, dosentti

Mitä pidit jutusta?
+1
37
+1
3
+1
0
+1
1
+1
0
+1
2

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

  Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin...

Viikon kysymys

Rauhoittuuko Yhdysvaltain tilanne vallanvaihdon jälkeen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa