Uutiset

Jalkapallovalmentaja tuomittiin nuorten hyväksikäytöstä

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Jalkapallovalmentaja alisti juniorit käskyvaltansa alle tekemällä heidän kanssaan ”jalkapalloilijasopimuksen”.

Málagan maakunnasta kotoisin oleva 63-vuotias jalkapalloilun juniorivalmentaja tuomittiin viime viikolla yhdeksän vuoden vankeuteen kolmen juniorin hyväksikäytöstä.

Málagan maakunnasta kotoisin oleva 63-vuotias jalkapalloilun juniorivalmentaja tuomittiin viime viikolla yhdeksän vuoden vankeuteen kolmen juniorin hyväksikäytöstä.

Tuomittu valitsi joukkueista kaikkein haavoittuvaisimmat nuoret ja hän ehdotti heillä henkilökohtaista valmennusta. 63-vuotias mies oli luvannut tehdä pojista menestyviä ammattilaisia.

Hyväksikäyttö alkoi jo vuonna 2008, jolloin mies ehdotti 15-vuotiaalle pojalle, että hän allekirjoittaisi ”jalkapalloilijasopimuksen”.

Sopimuksen mukaan poika sitoutui tottelemaan valmentajan määräyksiä, käyttäytymään kuuliaisesti ja kunniallisesti sekä säilyttämään sopimuksen salaisuutena. Tuomittu kirjasi paperiin myös sadan miljoonan euron sopimussakon, jos nuori kieltäytyy tottelemasta häntä tai laiminlyö velvoitteensa.

Oikeuden mukaan sopimus oli tehty ilman vanhempien suostumusta tai heidän tietoisuutta. Se myös piti vahingonkorvausta kohtuuttomana.

Harjoittelu tapahtui syrjäisellä kentällä

Henkilökohtainen harjoittelu tapahtui syrjäisellä kentällä. Pikkuhiljaa mies pakotti pojan jättämään alusvaatteet pois ja käyttämään niukkoja urheiluasusteita, jotka hän joutui pukemaan päälleen miehen autossa.

Harjoituksissa mies myös ”hieroi” poikaa ja ”auttoi” häntä venyttelyssä. Lopulta valmentaja käytti häntä seksuaalisesti hyväksi. Hyväksikäyttö loppui vasta 2010.

Miehen seuraava uhri, 14, löytyi vuonna 2011 ja viimeisin heistä, 15-vuotias poika, joutui valmentajan hyväksikäyttämäksi vuonna 2013.

Valmentaja käytti kahta uhreistaan hyväksy useamman kerran. Oikeus määräsi tuomitun maksamaan heille molemmille vahingonkorvauksina 35.000 euroa.

Lähde: Sanomalehti Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa